Hakirani produkcijski certifikati?

Jun 15, 2016 at 9:28 AM
Jučer mi je kolega pokazao zanimljivu poruku kojom ga obavještavaju da su od CIS tehničke podrške dobili odgovor da su produkcijski certifikati svih korisnika hakirani i da će se morati ponoviti izdavanje cerifikata za sve!!! Ima li bilo tko kakvu informaciju o tome?
Jun 15, 2016 at 9:38 AM
Meni ovo više liči na prisilno brzo prelaženje na TLS .... nadam se da se moje slutnje neće obistiniti...
Jun 16, 2016 at 7:14 AM
Nevjerojatno da se ta fiskalizacija još uvijek ne može stabilizirati u smislu da ne moramo svako malo raditi neku masovku
Jun 16, 2016 at 2:55 PM
Vjerojatno tu ima puno istine. Ako se drže one poslovice Da ne popravljaš ono što nije pokvareno, a certifikat RDC vrijedi do 2023, onda ova priča o boljoj zaštiti nikako ne drži vodu.
Jun 16, 2016 at 3:37 PM
Pitanje svih pitanja je što se tu od koga štiti??? Tko uopće može imati konkretnu korist od čačaknja po nesigurnim protokolima, hvatanja u letu nečijih računa i mijenjanjem ne znam čega??? Sebi neku direktnu koristi sigurno ne može ostvariti - jedino što teoretski, može napraviti nekome štetu, ali pitanje je opet može li to učiniti tako da ne ostavi nikakve tragove? Jer zaista, ako može, onda se ili bavi pogrešnim poslom (neka napada druge institucije čijim hakiranjem može ostvariti financijsku korist) ili se radi o nekim mutnim poslovima tajnih službi, koje imaju zadatak difamirati osobu XY, kao vlasnika. Sve to spada u duboke teorije urote&zavjere.

Najprije će biti - rekli nam u EU (ili u USA) da moramo tako i nema tu više: oću-neću, kako-zašto i sličnih pitanja. A dobro je poznato da smo uvijek bili spremni biti veći katolici od Pape.
Jun 23, 2016 at 9:42 AM
Edited Jun 23, 2016 at 9:44 AM
Ako postoje tako dobri majstori da hakiraju fiskalizaciju, onda će valjda ići hakirati banke ili slično.
Osim ako to uopće nije hakiranje nego neki banalni sigurnosni propust na serveru. Nikad nisu hakeri toliko pametni koliko su glupe greške administratora za sigurnost.
Nadam se da u fini ne talasaju samo da bi krstili jariće. Njih ima puno besposlenih i moraju sebi davati na važnosti, a mi moramo odraditi posao u rovu kad god se njima digne. Od fiskalizacije pola radnih sati odrađujem za državu umjesto svoje klijente.