Upit iz porezne

May 9, 2016 at 1:51 PM
Pozdrav,
jedan klijent mi se javio da su ga zvali iz porezne da su mu neki računi u "žutom" tj. da mu vremenski ne odgovaraju i da to mora popraviti.
Nakon provjere poslanog zahtjeva i odgovora ispada da je zahtjev poslao 15:28:10 a odgovor je dobio u 15:28:03, znači 7 sekundi prije poslanog zahtjeva. I sada mu se to isto dešava. Vrijeme ažurirano.
Ima li netko sličnih iskustava.
May 9, 2016 at 2:48 PM
Meni se to dešavalo u Delphiju. Koristio sam niti. Ni sada mi nije jasno zašto, jer po svim pravilima to je bilo nemoguće. Napravio sam slijedeće. Preprogramirao sam DatumVrijemeIzdavanjaRacuna skroz na početak, prilikom prvog zapisa Zaglavlja računa u SQL Server. Kod slanja još sam jednom provjerio (mada mislim da se to više ne može desiti) i usporedio datum i vrijeme izdavanja i slanja fiskalnog zahtjeva. Ako je vrijeme slanja manje od vremena izdavanja tada sam ručno postavljao vrijeme slanja na vrijeme izdavanja
May 9, 2016 at 3:49 PM
vrijeme slanja zahtjeva je trenutak kada je račun poslan u poreznu (tj, kada je kreiran zaštitni kod), vrijeme je odgovora koje je ranije je došlo kao odgovor s jir-om
May 10, 2016 at 8:16 AM
Problem je riješen.
Bio je kod mene u kodu kako sam stavio vrijeme slanja, pa onda vrijeme izdavanja liniju jednu ispod druge, ponekad se dogodilo da je vrijeme slanja jednu sekundu prije vremena izdavanja.
Možda će nekome biti od koristi
Pozdrav