Izbor certifikata iz store-a

Oct 30, 2014 at 9:37 AM
Pri konstrukciji programa predvidio sam da korisnik svoj probni certifikat (ako ga ima) instalira u personal store a produkcijski u trusted root store i program na to tako računa.
Kao i većina programera imam certifikate od različitih korisnika a svi se zovu FISKAL 1.
Zanima me da li postoji način da biramo jedan određeni certifikat između više instaliranih s istim imenom za neku konkretnu fiskalizaciju. Naime, kad mijenjam podatke firme moram odmah reinstalirati i certifikate ako želim fiskalizirati "u korisničko ime".
Naravno da to radim s test certifikatima.

Bilo bi dobro da mogu kroz program/setup odrediti koji ću točno certifikat koristiti iz određenog store-a.

Može li se to i kako?
Oct 31, 2014 at 10:54 AM
Ja sam napravio da mi trusted root program sam provjerava i instalira kako za demo tako i za produkcijsku okolinu. Ostale certifikate koji su specificni za korisnika moja bi preporuka bila ucitavat sa diska pa nemas problema sa nazivima certifikata. Kad ti koji treba ljepo ga ucitas. To sam nedavno napravio zbog ovih nadolazecih promjena 2015 kad ce se ucitavati 3 certifikata (root + 2 ) + stari klijenti ce radit sa starim certifikatima pa ces imat zbrku.
Primjetio sam da ucitavanje s diska popapa skoro sekundu (2 puta ucitavam jednom zki drugi put potpisivanje xml zahtjeva) pa cu morat popravit stvar sa preloadingom certifikata. Za situacije kad je samo jedan certifikat u pitanju neznam koliko je sigurno da prii pokretanju aplikacije kesiram cert u memoriji. Naime vec zamisljam situaciju na jednoj strani trgovina a kraj nje susjed Jozo flexa i vari po cijele dane i naponski spicevi se raljecu po nasim kavalitetnim linijama. Ako se samo jedan jedini bit u memoriji poremeti bit ce banane tj. nece prolazit fiskalizacija, a greske u kodu jednostavno nema. Zatvoris program i otvoris i sve radi jer se certifikat ponovno ucitao. Dakle najgori moguci tip greške : stohastička greška. Što vi ostali mislite o tome? O slucajevima kada likovi rade bez UPS necu ni pricat.