Dvije brojčane serije

Dec 12, 2013 at 4:00 PM
Pozdrav svima,

knjigovođa mi je javio da se ne snalazi sa fiskalnim brojevima i on bi da se paralelno vodi i njegova brojčana serija za izdane račune. Dal je dozvoljeno imati dvostruku brojčanu seriju?
Dec 12, 2013 at 5:28 PM
Pozdravi cvijeće i zalij knjigovođu.

Zakon o fiskalizaciji je posve jasan o slijednosti brojeva računa. Početkom godine krećeš sa brojem 1,2,3.... n na kraju godine.
Pretpostavljam da imaš zajednički brojač gotovinskih i negotovinskih računa pa on ne zna da li je izostavljen neki negotovinski račun pri knjiženju.
Možeš za negotovinske račune uzeti drugu kasu pa će imati slijednost 1,2,3...
Interne oznake smiješ stavljati "negdje na margini" dokumenta.
Dec 13, 2013 at 11:16 AM
Vidio sam na računima nekih trgovačkih centara da su zadržali svoje brojanje računa otprije fiskalizacije, a dodali su na dno računa "fiskalni broj računa...". Tako da mislim da može.
Dec 13, 2013 at 1:24 PM
Hvala dečki,

krenuti ćemo od slijedeće godine onda sa dvostrukom serijom. Odlučili smo otvoriti novi naplatni uređaj, tako da bi te neke posebne stvari za knjigovođu išle na taj preko te serije.
Dec 13, 2013 at 2:25 PM

Dozvoljeno je imati interni broj radi vlastite evidencije.Novi naplatni samo radi trans. je kompliciranje ,jer ako ti jedan naplatni rikne imas drugi koji nemres koristiti jer se koristi za drugu skupinu racuna.

----------------------------------
Sent from my LG Mobile
----------------------------------