Sezonska odjava naplatnog uređaja/poslovnog prostora

Sep 5, 2013 at 9:21 AM
Kako se turistička sezona približava kraju, sve je više upita o postupanju kod "odjave" naplatnih uređaja, odnosno "stavljanja u mirovanje".

Postavili smo upit i poreznoj upravi i čekamo odgovor :(

Moje razmišljanje je da treba postupiti kao što je opisano ovdje, tj. prijaviti promjenu radnog vremena poslovnog prostora npr. u "ne radi" ili "ne radi do početka naredne turističe sezone".

Međutim, ako je korisnik koristi N naplatnih uređaja u istom poslovnom prostoru, tada nije potrebno ništa poduzimati ukoliko barem jedan od njih radi čitave godine, budući da je radno vrijeme vezano na poslovni prostor a ne na naplatni uređaj. Dakle u tom slučaju ne treba ništa posebno poduzimati u vezi onih naplatnih uređaja koji neće raditi do naredne sezone.

Da li postoji neka službena informacija o tome, kako vi postupate?
Sep 18, 2013 at 2:34 PM
Odgovaram sam sebi, ali možda će nekome pomoći - upravo smo dobili odgovor porezne uprave:
molimo Vas da se pozovete na Uputu o obvezi izdavanja računa izvan radnog vremena obveznika fiskalizacije putem ovog linka, gdje ćete pronaći i odgovor na Vaš upit http://www.porezna-uprava.hr/Dokumenti%20vijesti/Uputa_fiskalizacija_26072013.pdf
Dakle, prijavljuje se promjena radnog vremena.

Ostaje neodgovoreno da li je potrebno nešto poduzimati za slučaj kad se više naplatnih uređaja nalazi unutar istog poslovnog prostora i jedan od njih prestaje s radom a drugi nastavlja. No, ne možemo predvidjeti baš sve kombinacije, zar ne?
Sep 18, 2013 at 2:40 PM

Ne postoji obveza i način prijave radnog vremenea naplatnog uređaja nego poslovnog prostora.
Sep 18, 2013 at 3:54 PM
Edited Sep 18, 2013 at 3:57 PM
Ja upravo ovih dana odjavljujem sve sezonce:

u polje <tns:RadnoVrijeme> upisem nesto tipa "prestanak rada zbog senzonskog poslovanja" i naravno u <tns:DatumPocetkaPrimjene> stavim datum nakon zadnjeg radnog dana (a ne onaj kad je izdan zadnji racun!).

Nemam pojma da li je to potrebno ili nije, ali mislim da ne skodi, jer ste pravilno obavijestili da ne radite i zbog cega.
Sep 19, 2013 at 11:24 AM
Edited Sep 19, 2013 at 11:25 AM
Nije mi jasno....da li odjavljuješ prostor ili mjenjaš radno vrijeme?

Ja samo mjenjam radno vrijeme, ovako kako si i napisao. Porezna se ne javlja, a ako nekoga nešto pitaš svi su preplašeni i nitko ne želi preuzeti odgovornost i dati konkretan odgovor.
Sep 19, 2013 at 4:02 PM
Edited Sep 19, 2013 at 4:04 PM
andrejp wrote:
Nije mi jasno....da li odjavljuješ prostor ili mjenjaš radno vrijeme?
Naravno, tu postoji mala zabuna, obzirom da u prijavi prostora postoji i polje <tns:OznakaZatvaranja>, koje po dokumentaciji, nema veze sa sezonskom, tj. privremenom obustavom rada, nego se odnosi na trajno zatvaranje poslovnog prostora. Nikad vise pod tim nazivom, tj. vjerojatno OIB-om se ne bi trebao otvoriti prostor s istom oznakom, barem sam ja to tako shvatio.

Neki moji kolege su upravo tako (slanjem "Z" u <tns:OznakaZatvaranja>) zavrsavali sezonski rad, ali mislim da su (opasno???) zeznuli stvar.

Koliko ja shvacam, gkukurin zeli samo privremeno obustaviti rad, sto bi znacilo da ne radi zatvaranje prostora, nego upravo ovo kako sam naveo u prethodnom postu, kroz opis radnog vremena posalje poruku "da ne rade zbog zavrsetka sezone". Mislim da se isto treba koristiti i u drugim slucajevima privremenog prekida rada, npr. bolovanje, preuredjivanje, godisnji odmori i slicno.
Sep 20, 2013 at 7:51 AM

Slažem se
Sep 20, 2013 at 11:59 AM
Da, tako sam i ja shvatio.

Za sada samo provjeravaju promete, pitaj boga šta će biti kada krenu provjeravti sve ostalo :)
Oct 15, 2013 at 2:31 PM
Dakle, sta konkretno uciniti? Koliko shvacam, trebalo bi u polje radno vrijeme staviti nesto tipa: "Zatvoreno radi korištenja GO" ili koji bog, ima li netko precizniju ideju? lp, Sanjin
Oct 15, 2013 at 3:29 PM

Šaljem da je poslovni prostor zatvoren do sezone 2014. ili konkretno do nekog datuma ako je taj poznat, i naravno datum primjene je prvi datum kada taj prostor više nije radio.