Storno računa i provjera originala....

Aug 27, 2013 at 9:33 AM
Desilo se da korisnik mora stornirati račun...
Storno je riješen na način da šaljem podatke identične originalu s količinom u minusu (novi zki i uuid)

Sve je prošlo ok...

Ali mi je sinulo da provjerim i prvi, originalni račun... I za njega dobijem da je evidentiran u PU
Zar to ne otvara mogućost naknadnog storniravanja računa... Kupac provjeri svoj račun i on je proveden, ali je proveden i storno za koji kupac nema pojma da postoji?????

btw. da li postoji zakonski rok u kojem se račun može stornirati?
Aug 27, 2013 at 1:18 PM
Nije valjda da koristiš isti broj računa? Za storno bi morao ići sljedeći račun nakon zadnjeg.
Kod storno računa se vrijednosti šalju sa minusom, pa je tako i omogućeno naknadno storniranje računa.
Recimo moji korisnici su zabunom prodali 15000 kutija cigara, al su to primjetili tek sutradan i stornirali su račun, ali je sutradan bio drugi mjesec.
Aug 27, 2013 at 1:20 PM
Ne... novi broj, novi kontrolni broj ... itd....
Aug 28, 2013 at 8:30 AM
Koliko je meni poznato, nisu stavili nikakav rok za storniranje ... cak ne traze ni da se napravi veza na koji racun se storno odnosi, a listajuci po onim papirima koji su izasli u pocetku ispada da se ne mora stornirati ni cijeli racun nego samo stavka, ne znam da li se to mijenjalo, a mislim da nije.

Ova situacija koju si opisao je moguca i ona se ne tice kupca, on tu ionako nema nikakvu kontrolu, ako je dobio racun i po njemu platio, znaci da je sa uslugom ili robom sve ok i to priznaje time što plaća taj račun ... a netko kasnije stornira taj racun ...

Jedino sto se sjecam da su rekli je da ce ici kontrolirati one koji imaju veliki (ili neki veci) broj storniranja
Aug 28, 2013 at 11:25 AM
Račun smije sadržavati pozitivne i negativne stavke. Ipak, bolje je imati 3 računa: pogrešan, storno pa ispravan Preporuka je (nije obaveza) da se dovede u vezu storno rč. sa neispravanim rč. tj. zaklamaju jedan za drugi i spreme.
Što se tiče "žongliranja" sa storno računima, pri fiskalizaciji računa ništa se ne kontrolira (osim OIB-a) jer bi za to trebao jači server. Još u početku je rečeno da će se kontrola vršit naknadnom inspekcijom na terenu.