Bez računa se ne računa

Feb 8, 2013 at 7:30 PM
Evo konačno nagradne igre. Nagrade i nisu baš nešto koliko se pompe dizalo oko fiskalizacije i prijavljivanja računa.
http://www.porezna-uprava.hr/fiskalizacija/aktualnosti/BezRacunaSeNeRacuna.pdf
Feb 9, 2013 at 8:27 AM
Georgia47 wrote:
Evo konačno nagradne igre. Nagrade i nisu baš nešto koliko se pompe dizalo oko fiskalizacije i prijavljivanja računa.
http://www.porezna-uprava.hr/fiskalizacija/aktualnosti/BezRacunaSeNeRacuna.pdf
Viva HR-Las Vegas.

Več pred očima vidim čete đaka na brdovitom balkanu i njihove djedove i bakice koji kupuju samo po jedan artikal na računu (kako bi povečali mogučnost dobitka) (ponegdje i u grupama koje bi zahtjevale prijavu održavanja manjeg organiziranog skupa) ,staklenih očiju, drhtavim rukama , odmah ispred poslovnih objekata, utipkavaju JIR-kobasice sa zaštićenim Hrvatskim porijeklom sa nekoliko sigurnih ishoda.

1) Bjesomučno punjenje proračuna telekomunikacijskih kompanija po finoj cijeni 85lp/poruka u prvih tjedan dana u nadi da če nakon što milion naivaca pošalje po 10 sms poruka i time prelije komunikatorima 10 miliona kuna - za ogroman fond od 180000 kn. - (Baš prikladno da je prijava nakon provjere besplatna)
2) Nagli skok svih prihodvnih grafikona naše vlade , zbog punjenja proračuna visoko produktivnom proizvođačkom djelatnošči iz točke 1. (sve do trenutka dok naivni sms udarnici ne shvate - sami sebi isplačuju nagradu)
3) Mora sretnih lica koja če unjevši pogrešne parametre za provjeru - odmah zaključiti da su sretni dobitnici.
4) Maltretiranje obveznika fiskalizacije što radi pogrešnih prijava što od strane što sretnih dobitnika iz točke 2 , što zlonamjernih ,lažnih ,anonimnih prijavljivača.
5) Veliki investicijski uzlet zbog izuzetne poduzetničke klime stvorene postupcima iz točke 4.
Feb 9, 2013 at 11:12 AM
@vvrbane - Ne vidiš širu sliku: Na čelo ministarstva zaštite okoliša vraća se Mirela Holy i odmah uvodi povratnu naknadu za isprintane račune (vratiš trgovcu račun koji si preuzeo i provjerio SMS-om, on ti vraća 50 lp i sljedeći račun ti printa na njegovoj poleđini, a ako je već poleđina iskorištena, sakuplja ih i šalje u PoštenuDržavnuTvrtku d.o.o. koja ih reciklira). Time će se svaki dan spasiti 20 hektara prašume u Amazoni, bit će više kisika u Slavonskom brodu, a isplata naknade će se financirati prihodima koje si naveo u točki 2) ;-)
Feb 9, 2013 at 3:32 PM
HeHe. Dobrooooo....!!.
Feb 9, 2013 at 3:52 PM
Javljam se i S.B-a,
<div>dišu ljudi, ionako jedva, nije sve do kisika!</div> <div>Nada<span></span><br> <br> Dana subota, 9. veljače 2013., korisnik PBDudek je napisao:<br> <blockquote style="margin:0 0 0 .8ex; border-left:1px #ccc solid; padding-left:1ex"> <div> <p>From: PBDudek</p> <div>@vvrbane - Ne vidiš širu sliku: Na čelo ministarstva zaštite okoliša vraća se Mirela Holy i odmah uvodi povratnu naknadu za isprintane račune (vratiš trgovcu račun koji si preuzeo i provjerio SMS-om, on ti vraća 50 lp i sljedeći račun ti printa na njegovoj poleđini, a ako je već poleđina iskorištena, sakuplja ih i šalje u PoštenuDržavnuTvrtku d.o.o. koja ih reciklira). Time će se svaki dan spasiti 20 hektara prašume u Amazoni, bit će više kisika u Slavonskom brodu, a isplata naknade će se financirati prihodima koje si naveo u točki 2) ;-)<br> </div> <div> <p>Read the <a href="http://fiskalizacija.codeplex.com/discussions/432531#post998867" target="_blank"> full discussion online</a>.</p> <p>To add a post to this discussion, reply to this email (<a href="" target="_blank">fiskalizacija@discussions.codeplex.com</a>)</p> <p>To start a new discussion for this project, email <a href="" target="_blank">fiskalizacija@discussions.codeplex.com</a></p> <p>You are receiving this email because you subscribed to this discussion on CodePlex. You can <a href="https://fiskalizacija.codeplex.com/subscriptions/thread/project/edit" target="_blank"> unsubscribe or change your settings</a> on codePlex.com.</p> <p>Please note: Images and attachments will be removed from emails. Any posts to this discussion will also be available online at <a href="http://codeplex.com" target="_blank">codeplex.com</a></p> </div> </div> </blockquote> </div>