ZKI.txt - rad s više kasa na istom serveru

Jan 5, 2013 at 3:51 AM

Recite mi da li griješim...

Koristim EXE verziju.

ZKI.txt se generira na folderu od kuda se poziva Raverus EXE. Ako više kasa poziva EXE sa iste lokacije što je uobičajeno jer je EXE obično na serveru, postoji šansa da se se ZKI.txt fajl prebriše odnosno da se pročita krivi ZKI.txt.

Jesam li u krivu ili ne?

Jan 5, 2013 at 11:04 AM

Pokreni više instanca EXE-a, svaki ima svoj direktorij

Jan 5, 2013 at 3:19 PM

Ovako meni radi, sstavio sam 2 instance EXE-a, svaku u svoj direktorij i do tamo mi kupi svaka kasa svoj ZKI. Radi bez problema.

Jan 5, 2013 at 3:24 PM

koristi wrapper, pozivaj ga svaki puta kada tražiš fiskalizaciju samo je potrebno da svaka lokacija kreira svoje datoteke i čeka povrat svoje datoteke bazirano na lokaciji i broju računa

primjer

wrapper useini  I111.001

datoteka I111.001 je datoteka sa pojedine lokacije ( I == oznaka da se radi o ini datoteci , 111 == broj računa , 001 == broj lokacije ) svaka lokacija kreira svoju datoteku .

parametri u datoteci 111.001

RACUNZAHTJEV

CISURL

Z111.001

O111.001

L111.001

false ili true

fiskal 1.p12

lozinka

false

false

 

 

U clipperu kreiraj Z111.001 ( to je xml datoteka sa zahtjevom )

čekaj da ti se vrati O111.001 ( to je datoteka u kojoj se nalaze ZKI JIR i drugi podaci )

Datoteka L111.001 je log datoteka tako da vidiš za pojedini zahtjev što se dogodilo.

wrapper je razvio Vlado Vrbanec i baziran je na Raverus projektu.

Sve potrebno sa uputama se nalazi na http://www.mvv.hr/wrapper/  

 

 

 

 

Jan 5, 2013 at 6:08 PM

@trnac

Slicno ti radi i Fiska2Tray - mozes ih pokrenuti koliko god hoces, svaku u svom folderu, u kojem se nalazi CONFIG.XML pripremljen tako da razmjenjuje podatke sa svojom  kasom. Moras kreirati posebne foldere ako koristis vise kasa, jer kako ces biti siguran koja kasa je poslala koji zahtjev, a koja je dobila odgovor. Moglo bi preko UUID-a, ali em to trazi dodatno programiranje, em je i upitno, jer se fajlovi za zahtjev/odgovor brisu tako da lako nastane zbrka.

BTW, ne znam zasto bi bilo "uobicajeno" da je EXE na serveru? Sto ako server rikne? Nijedna kasa ne radi! Naravno, ne znam kako si organizirao svoje podatke i nacin rada, ali ja mogu i centralno (server i kase na serveru, a same kase sve pozivaju sa servera), a i decentralizirano (server i svaka kasa za sebe radi svoje). Uvijek koristim ovaj decentralizirani nacin, jer ako server ili bilo koja kasa rikne, rade sve ostale, ali ako server rikne u centraliziranom nacinu, nista vise ne radi  i onda si u belaju. Server je, kod mene, najcesce i kasa (osim ako nije u nekom uredu skroz sa strane), koji samo skuplja racune od svih kasa na jedno mjesto, tako da njegov rad i nije presudan u samom procesu izdavanja racuna. Kase mogu privremeno odraditi uglavnom sve osnovne funkcije (Z traka, razne X trake), tako da kad server proradi, odradi se konacno spremanje.