Ponovni download certifikata sa mojcert.fina.hr

Dec 30, 2012 at 4:53 PM

Pozdrav ekipa,

imam korisnika kod kojeg ne mogu postaviti lozinku za p12 datoteku prilikom skidanja certifikata sa mojcert.fina.hr/finacms stranice.

Čini se da su ga već jednom skinuli i pritom postavili lozinku. Sad se prilikom svakog sljedećeg skidanja p12 datoteka eksporta s tom prvobitnom lozinkom.

Ovaj korisnik naravno tvrdi da nije već skidao certifikat i da nema tu lozinku.

Ima li kakva opcija resetiranja lozinke u tom velebnom Fininom CMS-u?

 

Dec 30, 2012 at 6:01 PM

Gle,

jedan moj korisnik je imao isti problem. Tj ne bas isti nego mu se kod download-a srusio Explorer i sve se prekinulo.
Posto je bilo sve chekirano ( kljucevi i kaj sve ne ) ponovno skidanje P12 file-a nije bilo moguce.
Uz par e-mailova ( na onaj mail sa kojeg su dobili kod-ove ) i odgovora na par "pitanja" omoguceno je ponovno skdanje P12 file-a.

 

Dec 30, 2012 at 9:32 PM

goranv13: taj problem se desavao u pocetku, naknadno su omogucili ponovno skidanje kreiranog certifikata.

emu: mislim da ce korisnik morati ponovno u FINU, kako bi mu omogucili novo kreiranje certifikata.

Dec 31, 2012 at 1:26 AM

Ne mora u FINU, mom su korisniku ponovo poslali onaj drugi kljuc (6-cifarski) za pristup Ajax serveru. Sutra ocekujem da mi javi taj novi kljuc, jer se sa starim nisam mogao spojiti da kreiram i podignem novi certifikat. Naravno, prvo sam se u njegovo ime zalio na email, oni odgovorili da sad probam opet sa istim aktivacijskim podacima, a kad sam im opet mejlao da isti aktivacijski podaci vise ne funkcioniraju, odgovorili su mi da su nove aktivacijske podatke poslali skrbniku na SMS i email.

Dec 31, 2012 at 6:36 AM

Otprilike sam ovu situaciju iskusio i sam.

Imao sam još na početku slučaj gdje su mi se 2 certifiakta označila kao preuzeta, a nikad nisu stigla do save-as. dialoga nego mi je nešto odrezalo otvaranje linka. Zatražio sam novo preuzimanje i odblokirali su mi preuzimanje.

Doživio sam i da je korisnik sam preuzeo certifikat no nije zapisao lozinku. O tome nemam komentara... No otprilike isto - slao mail, oni kao "odblokirali" generiranje istim pdoacima no nisu ništa napravili. Opet slao mail i onda su resetirali podatke no više s enisam mogao spojiti starim podacima. U međuvremenu je i korisnik otišao do Fine i dobio nove podatke za spajanje.

 

Inače, u početku se certifikat mogao preuzeti samo jednom, no vidim da su ubrzo promjenili taktiku i certifikat se generira samo jednom, a preuzeti se može više puta.