Potrebna instalacija certifikata na klijent mašini

Dec 6, 2012 at 8:44 AM

Možda je već negdje odgovoreno pa se unaprijed ispricavam na pitanju. 

Koji je sada tocno postupak instalacije certifikata koje su klijenti preuzeli. Oni su dobili samo
P12 datoteku.
E sad ako je postupak isti kao sa nasim DEMO certifikatima ja sam iz naseg napravio PFX fajl sa lozinkom kojeg trenutno koristim unutar aplikacije (stavio opciju da moze citati cert iz store ili iz datoteke.) Mi smo inace dobili i onaj root democert, da li on treba ili ne kod klijenta  te da li ako aktiviram ovaj cert od klijenta da li ga mogu koristiti u demo okruzenju. 
Za sada nisam nista dirao da ne bi kasnije bilo nisam znao sa podacima. Ako ima neka dobra duša da napiše točan postupak za instalaciju svega potrebnog oko cert na klijent mašini.
Čevapi i piva osigurani :)

 

Dec 6, 2012 at 9:49 AM

Ništa se sa sigurnošću ne zna dok ne krene produkcijski server. Na testni server ne možeš slati podatke. Znači strpi se do 27.12.2012 :)))

Dec 6, 2012 at 10:00 AM

Hvala na odgovoru :) Tak sam si i mislil. Pa oni nisu definitivno normalni, ma treba ovo odgoditi jer samo izgleda kod nas se sve radi u zadnjih 5 min. Vani mi se partneri smiju kak to ovi rade nabrzaka. Recimo u njemačkoj su sada najavili da ce se fiskalizacija vrsiti negdje oko 2016. Sirotim ljudima su da li samo 3-4 godine za pripremu.