RACUN->OznPosPr == PosPros->OznPoslProstora ???

Nov 28, 2012 at 4:19 PM

Mora li OznPosPr, koji se salje u svakom racunu, biti 100% IDENTICNA OznPoslProstora koji se salje prilikom prve prijave poslovnog prostora?

Nov 28, 2012 at 5:51 PM

A nego kakva? Ako nije 100% identična, onda je različita. A to može biti neki drugi poslovni prostor.

Pravilo kaže da se računi mogu slati NAKON prijave poslovnog prostora. U produkciji će to (valjda)  kontrolirati.

Ako ciljaš na velika/mala slova, mislim da ne bi trebalo biti problema jer nisam vidio da su rekli da je case sensitive (makar, u mom alatu je (VAR)CHAR case senzitive, a (VAR)ALPHA nije). A njihova specifikacija je VARCHAR. Ja se ne bih igrao, slao bih uvijek isto, a to bih pisao i na račun.

 

Nov 28, 2012 at 6:24 PM

Ne znam, samo pitam, logicno je da treba. Onda u programu treba pamtit kako se izvrsila prijava tog prostora. Iskren da budem, meni i nije bas najjasnija funkcija te oznake poslovnog prostora (mislim nije mi jasna strogoca prilikom slanja zahtjeva posl.prostora - mora se navesti, nema razmaka, itd), zasto je pusteno na volju da pisemo sto hocemo? Da li je dopusteno kod svakoga prijavljivati P1 ili Posl1 ili POSLOVNICA1 ili tako nesto slicno (ja cu ako moze, svuda stavljati TRALALA99)? Pretpostavljam da jeste.

Nov 28, 2012 at 8:15 PM

Pogledaj konačni prijedlog zakona članak 11 stavak 2:

"Pravila slijednosti numeričkih brojeva računa, popis poslovnih prostora te dodijeljene oznake poslovnih prostora obveznik fiskalizacije propisuje internim aktom, koji predočuje za potrebe poreznog nadzora."

I članak 19:

"(3) Oznaka poslovnog prostora iz stavka 2. točke 2. ovoga članka, mora biti označena na isti način kao što će se navoditi na samom računu u dijelu broja računa – oznaka poslovnog prostora, propisanog u članku 11. stavku 1. točki 2. ovoga Zakona."

Prema tome obveznik fiskalizacije određuje oznake poslovnih prostora, a XML shemom je stavljeno ograničenje na dozvoljen format.