Paragon racuni

Nov 21, 2012 at 11:52 PM

Evo pitanje glede paragon racuna.

Znamo svi da kad otkaze kasa, ugostitelj treba pisati paragon racune te ih naknadno unijeti u blagajnu.

E sad, ukoliko se paragon racuni unose u blagajnu primjerice sutra, da li ti znaci da ti racuni (naknadno izdani sa paragon brojevima) imaju vrijeme kad su kreirani ili vrijeme paragon racuna.

Ako imaju vrijeme kad su kreirani, tada po blagajni ispada da je ukupni total za jedan dan NULA a za slijedeci primjerice duplo veci.

Jos nesto: kad korisnik treba unijeti paragon racune: da li bas taj tren kad mu se popravi blagajna ili moze cekati da ne bude puno posla pa ih onda unijeti?

 

Nov 22, 2012 at 6:32 AM

ja ih izdajem s danom stvarnog izdavanja, ali vodim dodatne podatke o referenci na broj paragonca i na datum izdavanja paragonca. na ovaj nacin znam sve o povijesti tog racuna, i kada je fizicki napravljen i kada je trebao biti napravljen.

knjizim ga s datumom prijepisa racuna, ali imam sve parametre da takvo ponasanje i promijenim.

ukupni promet = nula, je i do sada bio moguci, legitimni i prihvatljivi scenarij.

racuni se moraju unijeti i fiskalizirati u roku od dva dana.

Dec 6, 2012 at 12:42 PM

Pitanje,

 

da li netko ima saznanja o datumu paragona. Da li se unosi datum izdavanja paragona ili datum unosa paragona u kasu? Po meni bi trebao ići datum izdavanja paragona. Ali onda je problem zaključka blagajne, kada će taj račun ući u zaključak?

 

Da li na paragonu treba navesti i sat izdavanja paragona?

 

I ako je blagajnik 1 izdao paragon, da li ga blagajnik 2 smije unjeti u kasu? Pod kojim OIB-om blagajnika je potrebno unjeti paragon u kasu, tko je izdao paragon ili nema važnosti?