EXE - problemi / želje / prigovori

Coordinator
Nov 18, 2012 at 8:22 AM

Kako se donošenje Zakona, kao i finalne verzije Tehničke dokumentacije, očekuje kroz koji dan, tako se približava i vrijeme da FiskalizacijaDEV izađe iz beta verzije (http://fiskalizacija.codeplex.com/releases/view/97679) :)

Namjena je ove rasprave da se na jednom mjestu okupi sve ono što svi zajedno smatramo da bi trebalo dodati ili popraviti unutar ovog projekta, tako da finalna verzija bude spremna za produkciju.

Mi ćemo za svaku predloženu stvar, ako se pokaže da ima smisla, otvoriti Issue preko kojeg svi zainteresirani mogu pratiti status rješavanja + mogu dati svoj glas.

Svi Issue-u označeni ljubičastom bojom su aktualni i "u igri" su za finalnu verziju.

 

Navalite :)

Nov 19, 2012 at 6:22 PM

Ne znam da li je bilo govora o tome ali ima jedna stvar koju ne bi bilo loše napraviti. Bilo bi dobro  da se ograniči vrijeme traženja zahtjeva Jir-a sa nekim parametrom. Dakle ako u roku 10 sek. ili već koliko smo mu zadali ne dobije Jir,  exe prekida sa radom i javlja već nekakvu poruku. Sad još nisam imao slučaj da to traje duže od 15-ak, sekundi (uglavnom oko 5) ali tko zna kako će to biti kad krene "gužva" .

Nov 20, 2012 at 12:46 AM

@Dbone - Na ISSUE TRACKER ima Issue #618, označen kao FIXED., a popratna diskusija na http://fiskalizacija.codeplex.com/workitem/618 nije naročito informativna. Koliko sam vidio, nigdje više se to ne spominje. Možemo samo zamoliti "nadležne" da dopune dokumentaciju s takvim detaljima. Ja sam imao max čekanje od 25 sek u uvjetima prekinutog mrežnog kabla. Koliko je od toga do EXE-a, a koliko do OS-a (dok nije shvatio što mu se desilo), ne znam.

@nrasinec - Iznimno cijenim i zahvalan sam na trudu uloženom u ovaj projekt, koji nekima od prisutnih (pa i meni) spašava egzistenciju.

Navaljujem:

Ponovno navijam za mogućnost da se ulazni argumenti tipa "PoslovniProstorZahtjev" mogu navesti i kao "PPZ". Kao alternativu ovom prijedlogu nudim još jedan - možda i bolji: Mogućnost da se kod pozivanja EXE-a može navesti ime tekstualne datoteke (slobodna putanja, ime i extenzija) koja sadrži "argumente", istim redosljedom kao da se navode u komandnoj liniji. Primjer: Pozivanje RAVERUS....EXE "@C:\NEKI_DIR\MY_FILE.EXT" "" "" "" "" "" "MyPassword" bi omogućilo totalnu fleksibilnost i zadovoljavajuću razinu sigurnosti (lozinka nije u toj datoteci ni u nekom BAT-u), pogotovo ako bi se dodala i mogućnost navođenja foldera za datoteke ZKI.TXT, JIR.TXT i UUID.TXT

(Gledam diskusiju WRAPPER.EXE gdje DOTVIP ima problema s nazivima povratnih datoteka pri radu Clipper aplikacije na lokalnoj mreži. Kad bi svaka radna stanica imala svoj WorkPath i sve skupa zajednički DBpath tih problema nebi bilo, uz gore navedeni prijedlog. Svaka radna stanica bi mogla pozivati "svoje" MY_FILE-ove, smještene u njenom working direktoriju - njih 3, za svaku vrstu poziva po jedan. Mogao bi ih i generirati on-fly, snimiti u lokalni working folder pa pozvati EXE, bez straha da će druga radna stanica nabasati na tuđi odgovor jer bi točno mogao navesti gdje želi odgovor. Kod Raverus....exe ne postoji ni problem backward kompatibilnosti, koju tamošnji autor opravdano nastoji održati.)

Navijam i za DOTVIP-ovu (i moju) :) inicijativu da se koriste imena datoteka u 8.3 formatu, kako za podatkovne, tako i za EXE i DLL datoteke. To stvarno ima smisla u DOS-olikim okruženjima, a WINDOWS-ašima to ionako ne smeta.

Na upit u diskusiji SCENARIJ 01.01.2012 (eto vidite, izgubio sam i pojam o vremenu)  dobio sam odgovor koji mi nije do kraja jasan. Mi sada testiramo pomoću nekakvog demo servisa, koristeći demo certifikat. Ako sam dobro shvatio, za 01.12.2012 je najavljen produkcijski servis sa testnom okolinom, a na 01.01.2013 kreće za ozbiljno. Znači li to da ja uz demo certifikat i iza 01.12.2012 pričam sa demo servisom, a moj korisnik sa svojim produkcijskim certifikatom (kad ga pribavi) komunicira sa produkcijskim servisom, ali mu se to ne broji pošto je testna okolina? Znači li to da će moj korisnik 01.01.2013 automatski prijeći iz testnog u "ozbiljno" okruženje? Ili će možda 31.12.2012 morati skidati (ili kopirati) neki novi EXE, ili mijenjati adresu servisa predviđenim ulaznim argumentom ili ja moram predvidjeti nešto takvo u svojoj aplikaciji? Naime, to me zanima i sa stanovišta pripreme "terena" jer neki korisnici još vrte (nećete vjerovati) 386-ice i 486-ice a o licenciranim Windowsima da Vam ne pričam, za što, uz pripremu aplikacije,  također treba vremena. Potpuno sam na skliskom terenu , pa molim objašnjenja. Negdje sam pročitao (mislim u konačnom prijedlogu zakona) da je uvijet za prelazak u produktivno okruženje besprekidni rad u testnom okruženju najmanje 2 dana. Znadete li nešto o tome?

Unaprijed hvala na ogovorima.

Coordinator
Nov 20, 2012 at 6:48 AM

Super, samo navalite, vremena je sve manje :)

#618 je riješen u osnovnoj .NET funkcionalnosti, još uvijek radimo da to implementiramo i kroz EXE i COM.

Coordinator
Nov 27, 2012 at 4:58 PM

Produkcijska se verzija približava, ajmo sa sugestijama i primjedbama...

Nov 28, 2012 at 6:21 PM
Edited Nov 28, 2012 at 6:22 PM

Nakon oporavka od šoka imam jednu opsaku. Naime uzeo sam nekoliko "zgodnih" rabljenih IBM računala sa p4 Win xp pro 1gb sve friško instalirano, složim sve i exe čim se pokrene javlja grešku. Dakle molim Nineka da umjesto navedene poruke (zna on već koja je) napiše slijedeće "konju (ili već nešto slično) net framework 2.0 nije instaliran". (ha ha) Naravno šalim se , samo evo upozoravam ekipu da kad se razletimo po terenu prije svega provjerimo na računalu da li je instaliran net FrameWork 2.0. Pozdrav. 

Coordinator
Nov 28, 2012 at 9:04 PM
Edited Nov 28, 2012 at 9:05 PM
nrasinec wrote:

Produkcijska se verzija približava, ajmo sa sugestijama i primjedbama...

Vidi ovo:

Za preuzimanje je dostupna datoteka Fiskalizacija-WSDL_v1.1.2.zip. U ovoj verziji izmijenjeno je ograničenje vezano za iznos i poreznu stopu. Servis za zaprimanje podataka u testnoj okolini će raditi prema "Fiskalizacija-WSDL_v1.1.2" od četvrtka, 22.11.2012. nakon 17 sati.
Coordinator
Nov 30, 2012 at 4:38 PM

@dkustec, a sa čime je ovo povezano? Daj neko pojašnjenje :)