Scenarij: 01.01.2012

Nov 14, 2012 at 11:50 AM

Recimo da smo svi mi uspjeli "pokrpati" svoje aplikacije, provjerili što se provjeriti dalo, predvidjeli naknadna slanja i druge bakrače. Ako sam dobro shvatio,za 01.12.2012. predviđeno je da bude dostupan "pravi" servis u testnoj okolini. Da li to znači da se od tog trenutka kod naših korisnika mogu početi koristiti "pokrpane" aplikacije (naravno uz prave, aplikativne, certifikate pojedinih korisnika)? EXE se sada automatski spaja na "development" servis. Što će biti s time 01.12., a što 01.01.2013? Da li će 01.01.2013 tebati "presvičati" na neki novi EXE, ili kako je to zamišljeno. Uz "demo" certifikate trebali smo instalirati još one nekakve... sorry, tudum sam po tom pitanju. Da li će uz aplikativne certifikate trebati kod korisnika nešto isto takvo?

Dakle, molim, ako netko ima živaca, zdravo seljački objasniti slijed radnji potrebnih da se DOS aplikacija uz podršku Raverus....EXE 01.12.2012 ili 01.01.2013 pusti u "nema više zezancije" mod rada.

Dopunska sitnica: Obrtnik, ima samo kafić (bez hrane). Je'l je na udaru odmah ili na prvi april? (Članak 37. KPZ o fiskalizaciji...)

Unaprijed hvala.

PS. Još jednom sve pohvale razvojnoj ekipi !!!!

 

Nov 14, 2012 at 2:55 PM

Ja odgovaram ono kaj mi znamo:

  1. Za Fiskalizacija-DEV projekt postoji "road-map" i možeš ga vidjeti ovdje: http://fiskalizacija.codeplex.com/releases/view/97679 - znači sve što je dio ovog projekta (.NET assembly, COM i EXE) će u potpunosti podržavati sve promjene u Tehničkoj specifikaciji u roku od nekoliko dana nakon što promjene budu donesene. Sve će se ove komponente, naravno, moći koristiti i u produkciji :)
  2. Koje će certifikate trebati instalirati kod korisnika još nije 100% jasno - sigurno je jedino da će se trebati instalirati produkcijski FISKAL certifikat koji će svaki obveznik preuzeti u FINA-i, a oni su najavili da će ih početi izdavati nakon što Zakon bude donesen - dakle - prema očekivanjima, u slijedećih nekoliko dana. Da li će trebati kod korisnika snimati i democacert - još se ne zna, ali vjerojatno da jer je malo vjerojatno da će FINA uspostaviti certificate chain sa nekime "iznad"
  3. Koji su koraci da kreneš sa Raverus.* komponentama u produkciju? Preuzmeš trenutno aktualnu verziju sa Downloads, snimiš je u folder gdje je tvoja aplikacija i to je to :)
Nov 15, 2012 at 8:56 AM
gmacarol wrote:

Dopunska sitnica: Obrtnik, ima samo kafić (bez hrane). Je'l je na udaru odmah ili na prvi april? (Članak 37. KPZ o fiskalizaciji...)

 


Mislim da to što ne servira hranu unutar kafića ne znači ništa i mislim da svakako ulazi u prvu turu od  1.1.2013.