Postavljanje primjera i rješenja sa drugih platformi/tehnologija u Downloads/Documentation

Oct 28, 2012 at 8:19 AM

Pozdrav svima,

 

prvo - hvala svima onima koji su se aktivno uključili u cijeli ovaj projekt i koji su ga proširili svojim doprinosom, bilo kao source za Delphi, bilo kao VB.NET primjeri ili nešto treće. 

Nama, kao začetnicima ovog projekta, ništa više ne može laskati od činjenice da smo uspjeli u razvoju pravog communitya oko svega ovoga, sa aktivnim raspravama, doprinosima i, u konačnici, razvojem boljeg rješenja; super je na takav način biti dio, mislim da to slobodno možemo istaknuti, najvećeg IT projekta u Hrvatskoj :)

Imamo prijedlog za sve vas koji ste aktivno doprinijeli ovom projektu - u v1.2., koja je u pripremi, možemo dodati dio u službenu dokumentaciju i u downloads ono što je proizašlo iz vašeg rada, bilo kao source code bilo kao gotov DLL (ili što već). Za sve takve stvari, koje nisu naš doprinos, ćemo napraviti naznaku o stvarnom autoru, bilo osobi bilo tvrtki.

 

Sugestije/prijedlozi?

Oct 28, 2012 at 9:49 AM

Odlična ideja!

@nrasinec ako treba opširnije dokumentirati moj primjer u D7 javi mi..

Oct 28, 2012 at 7:52 PM

Check me IN :)

Što se tiče onog primjera za VB.net, uopće nema problema da ode "in the wild" u obliku source codea.. Pa zato i služe open source projekti i ovakvi community, ne? :)

Oct 29, 2012 at 10:03 AM

Ovaj projekt je pun pogodak, koji je pomogao velikom broju developera da izbjegne kupovanje dll-a od Fina-e ili "onih" iz Varaždina, ili pak da svatko piše svoje  rješenje. [kao npr. ja :)] 

Također, sigurno je neke (pra)stare projekte, a čiji produkti još uvijek solidno funkcioniraju, spasio od izumiranja što daje još veću vrijednost cijelom ovom projektu.
Možda bi bilo ok napraviti i neku "Doniraj" tipku kako bi ti ljudi mogli i materijalizirati svoju zahvalnost. Pa bar da imate "za pivo" :)

Trebalo bi "bocnuti" i nekoga iz Bug-a ili sl., da napiše par riječi o svemu.  Možda da kaže nešto i o tome kako je to Fina objavila svoje gotovo rješenje prije objave Tehničke dokumentacije - ako je već vlada pokušala "nikoga ne favorizirati". Zašto je Fini omogućeno da se "samofavorizira"? No to je već politika.

U svakom slučaju, svaka Vam pohvala.

Oct 29, 2012 at 2:13 PM

@mladenbabic, hvala na ovom prijedlogu za donacije, nisi jedini koji je to predložio :)

U svakom slučaju, hvala - no - mislim da nećemo ići sa time, ovaj je projekt pokrenut kao free i takav će i ostati, kako bi se reklo, "free forever". No, tko zna, možda nam padne neka ideja na pamet, kako da se nešto zaradi na fiskalizaciji - i mi smo puno naučili o svemu radeći na ovom projektu... ono što je sigurno, nećemo ići sa izradom ili prodajom blagajni, mislim da je tu konkurencija ogromna, a i ništa ne znamo o tome :)

Što se tiče Buga ili Mreže ili sl - ako netko zna nekoga da se objavi neka vijest ili sl - preporučamo se sa štovanjem :) Mi smo pokušali da na bug.hr objave vijest o ovom projektu, ali ništa... pokušali smo i da se na stranicama HGK stavi link do ovog projekta, ali niti to nije prošlo... tako to ide...  Kopamo dalje, pokušavamo organizirati službeno testiranje, već bi i to bio veliki pomak.

Oct 29, 2012 at 2:15 PM

@nrasinec, nije baš da se o svemu šuti:

http://rep.hr/vijesti/financije/raverus-pokrenuo-web-s-uputama-o-fiskalizaciji/4895/

 

:)

Oct 29, 2012 at 2:28 PM

@dkustec, je, to je jedina objava do koje smo uspjeli doći, poslali smo na 15-tak raznih urednika i oni su nam jedini izašli u susret sa objavom :)

Oct 29, 2012 at 11:18 PM

A ova ?

http://www.bug.hr/weboteka/programiranje/fiskalizacija-developere/4372.aspx

Oct 30, 2012 at 7:12 AM

@mladenbabic, a to teško da se zove objava, s obzirom da se može postaviti bilo koji site koji nakon nekog vremena "izađe" van; kao da počneš brojat "objave" na forumima i sl. :)

Mislim, da se razumijemo, nije da nešto gunđamo po tom pitanju, trudimo se i pokušavamo raditi na visibility-u svega ovoga, no, da se nadovežem na raniji post, svaka je pomoć dobrodošla :)