Fiskalizacijski sustav ima veliki propust ...

Oct 24, 2012 at 3:12 PM
Edited Oct 24, 2012 at 3:14 PM

... jer u zastitni kood ne kodira niti jedan podatak iz stavaka računa !

Coordinator
Oct 24, 2012 at 3:16 PM

Baš sam sa kolegama neki dan raspravljao o tome. Međutim, bitno da porezne stope i iznosi poreza štimaju za cijeli račun i Sljavko će biti sretan...

Zamisli koja bi procedura trebala, ako bi se još šifrirale i stavke računa, kada bi se morao napraviti parcijalni storno računa.. Tek tada bi bio kaos...

Oct 24, 2012 at 5:04 PM

Ne mislim na dostavu svih stavaka nego na injektiranje npr. zbroja količina i/ili šifri artikala u zaštitni kood. Ovo otežava naknadnu izmjenu stavaka na računu a bez diranja "fiskalizacijskog omotača".

Storno nije problem. Storniranje računa su propisali. Kreira se novi račun u koji se dodaju stavke s negativnom količinom. Na istom računu mogu istovremeno egzistirati i stavke s pozitivnom i stavke s negativnom količinom. Takvi se računi fiskaliziraju kao "nomalni" računi. Dakle tu nema problema.

Oct 24, 2012 at 5:37 PM

Mladene , divim se tvojoj želji da dodatno zakompliciraš stvar, Slavkecovi dečki su zaduženi za to, a mi samo nastojimo kreirati najlakše i najjednostavnije programsko rješenje za zadatke koje oni oblikuju na osnovu okvirnih želja tate Slavka.

Zar nije dosta da se potrošačima omogućava jednostavno slanje JIRA putem SMS_a od samo 74 hijeroglifa, nego bi sad trebalo razviti algoritam kojim bi porezni inspektori  na osnovu "fiskalizacijskog omotaća" mogli zaključiti točan sadržaj računa koji se ni ne šalje u PU.  :-) 

Usput kad već filozofiram, kakav je status one nihove ideje za slanje dnevnog obračuna. Dali oni na tome rade ili ne, i kakvi su naši planovi vezani uz to?

Oct 24, 2012 at 6:10 PM
Edited Oct 24, 2012 at 6:43 PM

@vvrbane, nema tu nikakve dodatne komplikacije, niti ikakvog dodatnog algoritma.

Coordinator
Oct 25, 2012 at 7:38 AM

@vvrbane, dnevno izvješće je, kako sada stvari stoje, otpalo. Zakon je prošao prvo čitanje u Saboru, oko 15.11. bi trebao ići u drugo čitanje, kada se očekuje, +/- koji dan, i nova verzija, nadajmo se finalna, tehničkih specifikacija.