FISKA-ne radi server za sinkronizaciju vremena

Jul 26, 2015 at 2:08 PM
Primijetio sam da odnedavno niti jedna od mojih kasa ne moze sinkronizirati vrijeme pomocu Fiske (autor bbanko), a vidim da server preko kojeg Fiska uzima datum/vrijeme (http://www.earthtools.org/) vise ne funkcionira.

Ja, doduse, azuriram vrijeme na 2 nacina: prvi put automatski preko windowsa i njegovog time servera svaki put prilikom bootanja, a drugi put prilikom svakog pokretanja aplikcije za kasu (via Fiska), tako da sam samo djelomicno zabrinut (ali ipak jesam).

Imamo li kakvo alternativno rjesenje na pomolu?
Jul 27, 2015 at 5:50 AM
Kod mene aplikacija uspoređuje svoje i vrijeme na db serveru, i ukoliko se ne slažu unutar tolerancije, ne dopušta konekciju na bazu, a mala je vjerojatnost da je to vrijeme jednako netočno na dva računala.
Naravno, to mi ništa ne pomaže kod sitnih korisnika gdje je samo jedno računalo...
Jul 28, 2015 at 11:44 PM
Edited Jul 28, 2015 at 11:51 PM
hvala viggor na ranom upozorenju. (http://www.earthtools.org/) vise ne funkcionira.
Korisnici FISKE skinite zadnju verziju 3.1 koja se spaja na drugi server da bi pročitala točno vrijeme. Može se i konfigurirati server tako da ako nešto ne bude radilo u budućnosti lako se promjeni server bez reinstalacije programa. Npr, preporučam da u konfiguraciju stavite neki od:
https://www.gov.hr
https://www.dns.hr
https://www.google.com
http://www.posluh.hr
https://www.hrvatskitelekom.hr
itd...

Sistem čitanja točnog vremena je pojednostavljen - čita se samo header od stranice (web responsea) koji mora sadržavati točno vrijeme u headeru. Http request je lagan, jer se pročita samo header stranice, ne i sadržaj (HTTP method HEAD).
Jul 29, 2015 at 11:02 AM
Bravo Banko, care pare i magle!

Sve radi kako treba, ostao je isti format datoteke za slanje kao i za primanje vremena. Tako da ne moram mijenjati nista u svom programu koji komunicira s Fiskom oko azuriranja vremena. SVAKA CAST, KLANJAM SE DO PODA!

Jedino sto moram napomenuti da bas onaj sajt koji si stavio u defaultnu konfiguraciju za kontrolu vremena (__https://www.dns.hr__) i koji djeluje najlogicnije, e taj bas ne radi, javlja sljedece:

čitanje točnog datuma: The underlying connection was closed:
Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel

Svi ostali, koje si naveo, rade bez greske pa kao najlogicniji izbor vidim Google, jer mi se cini da ce se prije Zemlja prestati rotirati nego sto ce Google (pro)pasti.
Jul 29, 2015 at 11:44 AM
Koliko vidim, DLL-ovi od ove nove verzije Fiske (3.1) su identicni onima koje sam dosad koristio (Fiska 2.8), tako da je dovoljno zamijeniti Fiska.EXE i azurirati CONFIG.XML

za nrasinca: daj malo citljivije ove captcha zajebancije, ziv se oznojim dok desifriram sto treba otipkati :).
Coordinator
Aug 13, 2015 at 9:20 AM
@viggor: captcha je stvar od CodePlex-a i ja na to nemam utjecaja :(