Fiska.exe: izvještaj prometa prema CISu i proaktivno detektiranje problema fiskalizacije

Jul 20, 2014 at 6:26 PM
Za korisnike FISKA.EXE (Fiskalizacija.DOS.SysTray). Skinite zadnju verziju 3.0 sa http://www.dosprinter.net/Fiskalizacija/Fiska.zip
Idite u meni Log -> Promet po danima.
Nova funkcija je izvlačenje statistike iz logova. Ako je sve u redu onda promet fiskalizacije mora imati isti iznos kao Knjiga Prometa. Te iznose treba ručno usporediti. Svašta se nadešavalo. Od korumpirane baze do nestanka struje u nezgodno vrijeme. Može postojati i skriveni bug u blagajni. Ovaj izvještaj može otkriti problem unazad. Teoretski se iz loga može izrudariti bilo koji izvještaj koji i CIS može napraviti kod sebe.
Jul 29, 2014 at 11:03 AM
Nadam se da nista nije promjenjeno u kontrolnim mehanizmima o kojima smo lamentirali proslo ljeto. Mislim na strukturu LOG foldera i kontrolni broj za kontrolu ZKI-a. Nisam odavno radio ispravke/dodatke na kodu pa izasao iz programerske kondicije, a ne bih si zelio priustiti mijenjanje koda usred sezone.

Stoga se nadam da su samo dodane ove statisticke mogucnosti, bez promjena postojecih?
Jul 29, 2014 at 3:09 PM
Log folder struktura se promjenla u nekoj prijašnjoj verziji. Subfolder je godina, subsubfolder je dan. U prvoj verziji je subfolder bio dan, ali to ne valja jer nakon par godina bi bilo previše foldera. Statistika uzima u obzir obe strukture foldera. Ostale funkcije se nisu mjenjale.