Brojevi računa na mjesečnom X izvještaju..

Mar 20, 2014 at 1:01 PM
Edited Mar 20, 2014 at 1:02 PM
Pozdrav ekipa,

zanima me da li znate nešto o navodnom propisu koji kaže da se na mjesečnom X izvještaju osim perioda, iznosa, poreza i svega ostalog moraju nalaziti i brojevi računa tog perioda.

Ne svi brojevi već npr: 01.01.2014 - Prvi račun br:1 - 31.01.2014 - Zadnji račun br: 1672.

Mog korisnika su zvali iz knjigovodstva, i uvjerili da je u prekršaju jer tog podatka na X izvještaju nema, a ja sam pomalo skeptičan jer redovito iz nekih knjigovodstvenih servisa dobivam "zanimljive" zahtjeve.

Nije to neki problem napraviti, ali me zanima ako je to propisano sa strane ministarstva financija, onda moram sve korisnike obavjestiti da nadograde program.

Hvala.

P.S. Ja taj propis nisam uspio pronaći (iako to ne znači da ga nema - tko bi se snašao u toj šumi nereda)
Mar 25, 2014 at 1:18 PM
X izvještaj? Vjerojatno se radi o saldu/zaključku blagajne.
Članak 164 Pravilnika o PDV-u, http://www.porezna-uprava.hr/hr_propisi/_layouts/in2.vuk.sp.propisi.intranet/propisi.aspx#id=pro1472
(2) U Knjigu izdanih računa unose se i:
  1. podaci o dnevnom gotovinskom prometu za koji su izdani računi sukladno Općem poreznom zakonu. U tom slučaju se u stupac 2 unose brojevi računa za gotovinski promet (od __ do , prema specifikaciji od do __ i slično), u stupac 3 datum, u stupac 4 naznaka da se radi o gotovinskim računima kao »gotovinska naplata blagajne br.__« i slično, stupac 5 se ne popunjava. U stupac 6 upisuje se ukupan gotovinski promet s PDV-om, a iznos tih računa razvrstan po stopama PDV-a upisuje se u stupce 17, 18, 19, 20, 21 i 22. U ove stupce porezni obveznik može na temelju isprava o dnevnom gotovinskom prometu upisati u jednom iznosu gotovinski promet za cijelo obračunsko razdoblje.
Znači, brojevi računa im trebaju zbog popunjavanja Knjige IRA i to je ok.