Verzije Fiska i Raverus.FiskalizacijaDEV.dll verzije

Apr 14, 2013 at 3:15 PM
koristim Fiska 2.7 i ona dva dll-a (sve skinuto sa http://www.dosprinter.net/Fiskalizacija/) jer na CodePlex stranicama zadnja verzija Fiske je 2.0. U produkciji sve radi savršeno.
Danas sam slučajno probao kombinaciju Fiska 2.7 i ova dva DLL-a ali skinuta sa CodePlex stranica. Obzirom da su DLL-ovi iz oba izvora iste verzije smatram da bi Fiska trebala raditi. ali ne, Fiska 2.7 ne radi sa verzijom DLL-a skuntim sa CodePlex-a. Ima li netko iskustva s ovim?
Apr 14, 2013 at 11:20 PM
Mislim da bbanko ne koristi direktno dll od Raverusa, nego od njegovog sourcea iskompajlira svoj dll. Prateci razvoj Fiske, sjecam se da je u nekim prijasnjim verzijama zaboravio dostaviti i odgovarajuci DLL (nego je ostavio stari, od prethodne verzije) pa je Fiska radila greske.
Apr 15, 2013 at 7:47 AM
da, moguće je.
Fiska 2.7 je potpuno funkcionalna i zadovoljava 99% svih mojih potreba, ali ipak postoje neke situacije gdje bi želio malo bolju kontrolu suradnje Fiske i mog programa. To mogu jedino ako koristim COM verziju. Planirao sam u jednom periodu u programu imati mogućnost izbora koju motodu za fiskalizaciju korisititi (Fiska ili COM). U slučaju da se tijekom rada otkrije neka greška, povratak na Fisku bio bi riješenje. Pošto se ovi DLL-ovi razlilkuju, očigledno moram imati odvojene instalacije DLL-ova Fiske i COM verzije.
Apr 15, 2013 at 7:53 AM
Kontaktirajte kolegu bbanka direktno, ako se već ne uključi sam u ovu raspravu, pa pitajte koju verziju FiskalizacijaDEV DLL-a koristi. Upravo da izbjegnemo različite verzije FiskalizacijaDEV.dll-a, mi smo sve ono što je došlo službeno od nas digitalno potpisali sa našim code signing certifikatom i jedino za takve datoteke možete biti sigurni da nisu kasnije mijenjane.

Naravno, kroz ovaj ćemo projekt i dalje nastaviti sa razvojem FiskalizacijaDEV dll/COM/EXE pa i tu treba skrenuti pažnju da u tom slučaju može doći do odvajanja funkcionalnosti između "službenih" i "neslužbenih" verzija FiskalizacijaDEV-a :)
Apr 15, 2013 at 9:45 AM
Fiskal 2.7 mi je uštedio dosta vremena i na tome sam bbanku zahvalan.
Ali naravno ako želim imati potpunu kontrolu na programu, sigurno je da ću u bliskoj budućnosti u potpunosti preći na ove 'službene' verzije i sve ono što Fiska radi implementirati u osnovnu aplikaciju.

btw. u jednom threadu je spomenuto da će nakon jendog od slijedećih buidanja moći vidjeti funkcije/membere klase CentralniInformacijskiSustav u VB6 Object Browser-u.
Apr 16, 2013 at 8:58 AM
Da se uključim u ovu raspravu.
Točno je što viggor kaže. Fiska 2.7 ne koristi binarne dll ove od Raverusa, nego je source code od Raverusa uključen u kompajliranje. To znači da dllovi nisu binarno identični onima koji su skinuti s Raverusa, ali su funkcionalno 100% identični. Kad je već otvorena ta rasprava, trebalo bi u budućoj verziji fiske napraviti da ne kompajlira DLLove, nego da uzme binarne orginale.
Sve to nema veze s drugim problemom, a to je da se ne smije miksati verzije Raverus DLLova. FISKA radi s tom verzijom s kojom radi. Ako se želi koristiti drugačija verzija Raverus DLLa, onda treba prekompajlirati FISKU.
Apr 16, 2013 at 4:59 PM
ok, zahvaljujem.
samo je još ostalo otvoreno, da li je moguć paralelan rad Fiske 2.7 (za koju DLL-ove ne treba registrirati) i dijela programa koji koristi DLL-ove iz COM verzije (naravno inastalirane i registrirane u nekom drugom folderu). kao što sam već napisao, planiam u potpunosti preći na COM verziju ali želim imati backup dok se ne očiste svi potencijalni bugovi u glavnom dijelu programa. a odgovor na to pitanje je - treba probati.