Nejasnoća oko storniranja

Apr 12, 2013 at 3:56 PM
Nije mi baš potpuno jasan postupak storniranja pa molim nekoga da me prosvijetli.

Znači izdam račun, dobije JIR, ZKI... ali sam pogreškom izao račun sa krivim artiklom. Sad idem stornirati taj račun. Taj račun stavljam u minus i šaljem ga na fiskalizaciju. Što je sve potrebno za storniranje? Osim iznosa koji je sada negativan treba li poslati vrijeme izdanog računa kojeg storniram? Da li storno račun dobiva novi JIR i ZKI?
Apr 12, 2013 at 4:25 PM
"Storno" račun je potpuno identičan "normalnom" računu, ali ima negativne iznose osnovice, poreza, i ukupnog iznosa računa.

Rekli bi čak da "institucija storno računa" niti ne postoji, jer "storno" i "običan" račun su strukturno potpuno jednaki.
To što jedan ima iznose manje od nula, a drugi veće od nula - ih uopće ne čini različitima.
Također, u skladu s tim niti ne postoji potreba referenciranja na uzrok "storno računa".

Dodatno, iznos računa u praksi može i smije biti i nula (kao i pripadajući mu porezi). (npr. kupac vrati proizvod od 100kn, i uzme drugi proizvod od 100kn).
Što je onda to? "Neutralni račun" :)))
Apr 12, 2013 at 9:21 PM
Josip84 wrote:
Što je sve potrebno za storniranje? Osim iznosa koji je sada negativan treba li poslati vrijeme izdanog računa kojeg storniram? Da li storno račun dobiva novi JIR i ZKI?

Ako si "pametno" napisao aplikaciju, dovoljno je da uneses potpuno isti racun, ali sa negativnim KOLICINAMA - sve ce automatski biti negativno, i porezi (iznosi, ne stope) i iznosi. Stornirani racun dobija sve sto i "normalni", dakle svoj broj, datum i vrijeme izdavanja, svoj JIR i ZKI i nema nikakvu direktnu poveznicu s originalnm racunom, tj. ne mora imati (osim ako ti nisi isprogramirao tako da vodis sto je storno od cega).

Storniranje se koristi i kod promjene nacina placanja, gdje je potrebno prvi racun ponistiti istim nacinom placanja ali sve u minus (racun 2) i onda izdati treci sa novim nacinom placanja, dakle, sveukupno 3 racuna.

Ja svojim korisnicima dopustam da storniraju i same stavke, dakle da ne "guraju" cijeli racun u minus, ako je greskom otipkao 5 piva, a trebao je 3. Moze otipkati sljedeci racun sa -2 piva i to izdati kao novi racun i sve se opet slaze (i financijski i materijalno), a moze citav prethodni racun stornirati pa onda opet kucati citav novi, sa ispravna 3 piva.

Uostalom, storniranje je ovako "ferceralo" i prije fiskalizacije, tako da u stvari fiskalizacija nije tu uvela nista novo, nego samo potvrdila stari nacin storniranja.
Apr 15, 2013 at 10:12 AM
Edited Apr 15, 2013 at 2:44 PM
Oko ovog smo se više puta složili, pogotovo nakon tumačenja PU da račun smije sadržavati pozitivne i negativne stavke. Ostaje još samo pitanje čemu služi logičko polje storno (znači T ili F)?


Dopisano: Nema polja storno. Izvinjenje davor_h-u, moremore-u i svima Vama. Prošlo je 4 mjeseca....
Apr 15, 2013 at 11:20 AM
gdje se nalazi logičko polje storno? ne vidim ga u tehničkoj specifikaciji.
Apr 15, 2013 at 11:33 AM
vjerojatno je zamijenio sa naknadnom dostavom.