Brojevi VP racuna i MP racuna

Apr 8, 2013 at 5:26 PM
Imam situaciju kod klijenta da je on veleprodajna trgovina ali naravno da radi i maloprodajne racune iz veleprodaje, e sad, brojevi mu idu po poslovnom prostoru znaci VP 1,2,3 pa onda MP 4,5,6 pa VP 7,8 itd. MP= maloprodajni racun, VP= veleprodajni racun, ista blagajna (1) i oznaka poslovnog prostora npr. POSL1 znaci glavni format je ###/POSL1/1

Njemu se to više ne sviđa i on bio zelio da se VP računi koju su mu i primarni idu

1,2,3,...n/POSL1/1

dok maloprodajni računi bi po njegovom trebali ici nešto kao:

1,2,3,...n/POSL1-MP/1

znaci odvojiti brojace racuna a da pri tome ne "otvaramo" novi naplatni uređaj tj blagajnu 2 za maloprodajne račune

Pitanje:
Smijem li koristiti POSL1-MP oznaku poslovnog prostora kod maloprodajnih racuna ako mu je poslovni prostor prijavljen kao POSL1 (ponavljam radi se o veleprodajnoj trgovini) ?

Ponudio sam mu komporomis da MP račune proglasimo blagajnom 2 ukoliko se ovo iznad pokaze kao nedopustivo. Jesam li u pravu ?
(Da ne kazem kako jako zali za izgubljenom siform kupca iz broja racuna... cmiii)

Mislim da je ovo zadnja zavrzlama oko fiskalizacije uopce za mene :)
Apr 8, 2013 at 6:32 PM
Ja to imam riješeno tako da svaki dokument ima svoju oznaku naplatnog mjesta,
odnosno kombinaciju oznake fizičkog naplatnog uređaja i vrste dokumenta ako stranka ima
više računala.

A na stranicama porezne piše slijedeće:

_14. Što se smatra poslovnim prostorom?

Što se za potrebe fiskalizacije smatra poslovnim prostorom u potpunosti je prepušteno obveznicima fiskalizacije, osim što se minimalno poslovnim prostorom mora smatrati svaki fizički odvojeni zatvoreni poslovni prostor (prostori na različitim adresama). Što obveznik fiskalizacije smatra poslovnim prostorom treba biti jasno propisano internim aktom.

Primjerice, moguće je u jednoj prostoriji voditi dva odvojena poslovna prostora primjerice za potrebe djelatnosti pružanja usluge knjigovodstva i usluge najma ili opet obveznik fiskalizacije može odrediti da mu je svaka ekipa koja pruža usluge na terenu jedan „poslovni“ prostor. Ako obveznik fiskalizacije posluje u mjestu sjedišta, ali jedan dan organizira savjetovanje u nekom hotelu, hotel će se smatrati poslovnim prostorom na jedan dan. Djelatnost koja se obavlja bez adrese prijavljuje se kao pokretna (dimnjačar i slično).

Slijednost računa određuje se internim aktom unutar poslovnog prostora. Tako poslovni prostor može imati jednu slijednost ili se ona može utvrditi po na naplatnom uređaju u poslovnom prostoru, ali dozvoljena slijednost je i po vrsti dokumenta na naplatnom uređaju._
Interni akt obveznik fiskalizacije zadržava u poslovnom prostoru te predočuje za potrebe poreznog nadzora. Interni akt se ne predaje u Poreznu upravu.
Apr 8, 2013 at 6:38 PM
To ti znaci da imas 1..n/ISTA OZNAKA/1 za mp racune pa onda 1..n/ISTA OZNAKA/2 za Vp racune , sta kad ti klijet zeli imati stvarno vise blagajni znaci recimo ima 4 blagajne ali na svakoj zeli izdavati i MP i VP racune ali da imaju svoje brojace unutar jedne blagajne
Apr 8, 2013 at 6:53 PM
Onda i svaka kasa ima svoju oznaku, tako da je za 4 blagajne moguće imati 8 oznaka naplatnih mjesta.

npr.
blagajna 1 1/1/11 mp 1/1/12 vp
blagajna 2 2/1/21 mp 2/1/22 vp

Ovo imam za centralizirani pristup, ali isto se može napraviti i kada se brojevi određuju na nivou blagajne, ili ovako:

npr.
blag 1 1/1/1 mp 1/1/2 vp
blag2 1/1/3 mp 1/1/4 vp
Apr 8, 2013 at 6:57 PM
Pa da to je to, to sam i mislio, uglavnom, ne igramo se s neprijavljenim oznakama poslovnih prostora... HVALA, trebala mi je potvrda za svaki slucaj :)
Apr 8, 2013 at 7:02 PM
Vjerojatno ne bi bio problem ni s drugom oznakom poslovnog prostora, samo ju treba prijaviti.
Ali ovdje se stvarno radi o istom poslovnom prostoru, istoj trgovini, i nekako je logičnije ovako s oznakama naplatnog mjesta.

Inače savjet za ovakvo označavanje sam dobila u call centru porezne.