problem certifikata ili nešto drugo?

Mar 16, 2013 at 3:58 PM
koristim fiskal.exe na više računala i sve uredno radi. democacert.cer i RDCca.cer su importirani u trusted root..., demo certifikat klijenta importiran prema dokumentaciji i exportiran u pfx. nakon podešavanja parametara fiskal.exe komunicaira sa CIS testnim serverom ali slanje podataka prodajnog prostora javlja grešku. svi podaci su provjereni (OIB je isprvan, nekoristim čćš...). greška se javlja bez obzira da li program referencira FISKAL 1 certifikat ili exportirani pfx file. ako krivo napišem putanju, naziv certifikata, password, greška se javi ali tada opisuje u čemu je problem. i sad dolazimo do zanimljivog dijela. sve te certifikate kopiram na moje osobno računalo, importiram i podesim na isti način, sve ispravno radi - podaci o PP se šalju. nažalost nisam zapisao kod greške koji se javlja kod klijenta (to ću napraviti idući tjedan).
ima li neko ideju, slično iskustvo, savjet ....
Mar 16, 2013 at 7:04 PM
Dam se kladiti da šalješ prazan node "dodatak kućnom broju" umjesto da ga nema u XML-u, ako nema upisanog podatka o dodatku kućnog broja :)
Mar 16, 2013 at 7:07 PM
ne, to polje nisam ni dirao. defaultnavrijednost je točka (.)
Mar 16, 2013 at 7:08 PM
ali svejedno, budem pogledao u ponedjeljak.
Mar 16, 2013 at 7:09 PM
jesi siguran da ne šalješ tu "točku" u xml-u na cis?
Mar 16, 2013 at 7:13 PM
evo sadprovjeravam na vom računalu gdje sve radi. šaljem točku, PP prolazi. obrišem točku, PP prolazi. provjeravam XML-ove i sve je ok. tako gdje šaljem točku, točka se nalazi u XML-u, a tamogdje sam ju obrisao, u XML-u je nema. odgovore od CIS-adobivam u oba slučaja
Mar 16, 2013 at 11:57 PM
Edited Mar 17, 2013 at 12:00 AM
onda je garant nesto sto nije isto u samim windowsima, framework, mozda?
ili da se ne mucis, nego da uzmes "veci cekic" i napravis nesto tipa format c:,
reinstall, itd, jer to obicno uvijek dovede sve u red.
Mar 17, 2013 at 9:26 AM
ne. to ne mogu. računalo je kod klijenta i prijedlog formatiranja ne prolazi. istina, os se razlikuje (XP<> W7, framework 2.0 <> 3.5, ...) ali pošto i drugi klijenti imaju XP, pretpostavljam da to ne bi trebalo biti problem. kod svih XP klijenata sam naknadno instalirao frwmwwork 2.0.
mislim si da nije neki antivirus, firewall postavka, ...
Mar 17, 2013 at 1:58 PM
primjetio sam da se u temi 'format datuma' spominju problemi oko formata. upravo na tom problematičnom računalu je bio postavljen krivi regional setting. to sam primjetio jer su se žalili da svaki dan moraju podešavati vrijeme ( naravno windowsi su uredno svaki dan sihkronizirali vrijeme na taj krivi setting - mislim da je bilo postavljeno na neko US vrijeme).
možda je netko petljao i po ostalim postavkama vezane za format datuma. pošto se kod slanja podataka o poslovnom prostoru šalje i datum početka primjene, to bi mogao biti problem.
Mar 17, 2013 at 10:28 PM
Edited Mar 17, 2013 at 10:40 PM
Format datuma nije tvoj problem. Mail-o sam se sa bbankom, to je riješio.
Sjedni za drugo, treće... računalo sa Win 7 (XP)... pa ćeš vidjet da li je viggor u pravu sa "većim čekićem"
Mar 18, 2013 at 9:03 AM
Ipak bi dobro došla poruka da bar znamo da li je poruka došla do CIS-a ili je ostala na računalu, jer nam se može dogoditi da nakon formata imamo isti problem. Korisnici često instaliraju iste stvari koji im možda niti ne trebaju a mogu razdesiti svaki MS OS..
Mar 18, 2013 at 10:58 AM
Edited Mar 18, 2013 at 11:31 AM
evo poruke
napominjem da sam i namjerno mjenjao podatke (OIB, naziv certifikata, password, ...) i u tim slučajevima dobivao poruke koje su se odnosile na tu grešku
danas poslijepodne budem još jednom provjerio XML file koji fiskal generira.

Image
Mar 18, 2013 at 4:26 PM
Internal Server Error 500, djeluje na ne uhvaćeni exception. Sa druge strane na drugim računalima je ok pa možda je bolje da ne pišem ništa. Internal Error 500 puno su me davile dok nisam polovio exceptons i sada uredno stižu kao poruke sa S00x ili time out ili ne definirana greška. Ipak bi ja prije formata (koji puta nije moguć), probao sa nekim drugim alatom prijaviti prostor da se uvjerima da li će biti isto 500 ili nešto drugo.
Mar 18, 2013 at 4:39 PM
riješeno! ukratko, obrisao sam config file i sve pažljivo ponovo upisao. naravno, dobio istu poruku. nakon toga u firewall exception dodao port (tek toliko da budem siguran) i nakon toga deinstalirao i ponovo instalirao framework. i konačno sve je proradilo. kao što sam već rekao i prije su imali neka čudna podešavanja, tako da baš i nisam siguran da je reinstalacija frameworka pomogla, ali meni je sad važno da to sve radi.
do sad to nisam spomenuo ali Bojanu zahvala za ovaj komad softvera.
Mar 18, 2013 at 4:42 PM
... naravno i ekipi koja stoji iza Raverus.FiskalizacijaDEV.dll