Što da radim s onim računima koji izađu bez JIR-a??

Feb 8, 2013 at 9:05 AM
Može li mi netko objasniti što da radim s onim računima koji izađu bez JIR-a i nakon ponovljene radnje za isti račun?? Moj serviser naime nema pojma! Do sada mi 3 računa nisu izašla s JIR-om i on tvrdi kako se naknadno pošalju automatski. Ja sam sad provjerila prema zaštitnom kodu, na izbacilo mi je da nisu evidentirani.... jedan je još od 30.01.2013. ...

Može li mi tko objasniti što da činim.

Hvala
Feb 8, 2013 at 9:26 AM
Edited Feb 8, 2013 at 9:30 AM
Kako sam shvatio vi ste vlasnik/djelatnik. Ukoliko kod naknadnog slanja nema JIR-a, moguće je da ih CIS odbija. Ukoliko dobijete JIR, treba pričekati dan/dva da bi ih provjerili na stranici porezne.

Bojim se da će razlog morati pronaći progamer, ima više mogućih razloga koje možda nije moguće analizirati preko korisničkog sučelja (nažalost, vjerojatno nitko ovdje ne poznaje softver na kojem radite). Možete jedino pogledati javi li vam program kakvu grešku kod slanja. Trebalo bi vjerojatno analizirati log datoteke/tablice, xml datoteke, što ne možemo znati gdje se nalazi i postoji li uopće.
Coordinator
Feb 8, 2013 at 9:29 AM
Ovo je program koji se može koristiti za pregled XML poruka koje se šalju u CIS i koje CIS vraća, kao odgovor - možda pomogne: https://www.fdev.hr/Explorer/FDev-Explorer.aspx
Coordinator
Feb 8, 2013 at 9:30 AM
Ovo su situacije o kojima smo Nino i ja pričali oko spremanja i spašavanja XML datoteka koje se koriste kod komunikacijom sa CIS-om.
Kada bi bilo moguće pronaći XML datoteke točno bi se vidjelo kada kako i zašto ti računi (ni)su prošli i koji greška je bila ako nisu prošli.

Potrebo je što prije naći i fiskalizirati račune, s oznakom naknadne dostave te napisati dopis poreznoj upravi što se dogodilo, kada i zašto te u tom dokumentu navesti podatke o računima. Sve to poslati preporučeno s povratnicom.
Coordinator
Feb 8, 2013 at 9:31 AM
(čita mi misli)...
Feb 8, 2013 at 10:46 AM
Hvala Vam za odgovore.

Da, vlasnik sam objekta.

Ne javlja grešku, niti išta, jednostavno izađe račun bez JIR-a i nakon ponovnog pokušaja ne izađe račun uopće (što naravno nekad bude da ne prođe, pa nakon ponovnog slanja izađe račun s JIR-om uredno).

Poslat ću ih onda tako preporučeno s povratnicom, no što da napišem kao obrazloženje što nisu prošli, jer mi nije izbacio nikakvu grešku, smo jednostavno nije izašao?
Feb 8, 2013 at 6:18 PM
Nije mi jasno zasto se niste obratili programeru koji je napravio taj program?
U slucaju da iz nekog razloga ne mozete do njega, obavezno mijenjajte program za onaj koji ima kvalitetnu korisnicku podrsku, jer sumnjam da ce porezna uprava imati razumijevanja za vas problem. Njih ne zanima razlog zbog kojer niste bili u stanju poslati racune u poreznu upravu.
A zbog ustede od cca 1000kn riskirate kaznu od 5000+ kn.