Pomoć!!! Sigurna veza prema CIS-u.

Feb 7, 2013 at 11:41 PM
Imam problem. Imam staru aplikaciju u VB6 i kad koristim COM komponentu. Na testnom serveru radi OK ali na produkcijskom javlja da ne može ostvariti sigurnu vezu prema CIS-u.
Znam da bi trebao provjeriti certifikate ali program sa drugom komponentom koja se plaća radi OK i računi prolaze provjeru.
Coordinator
Feb 8, 2013 at 6:11 AM
A da li si na tom drugom računalu podesio CisUrl, tako da "gleda" na produkcijski CIS a ne na testni, što je default?
Feb 8, 2013 at 6:20 AM
Ma naravno. Zato i ludujem i ne znam što bih. Znači samo adresa servera i dva certifikata i to je to. Ne znam šro bih drugo gledao.
Coordinator
Feb 8, 2013 at 7:03 AM
Hm, daj onda malo više informacija - što ti točno ne prolazi? Potpisivanje, uspostava SSL veze? Koji ti se errori javljaju?
Feb 8, 2013 at 11:01 AM
Pa ovako napravim xml i pošaljem i u odgovoru tj. u hvatanju greške kaže da ne može ostvariti sigurnu vezu sa serverom. Prilikom regostracije kaže da su windowsi uspješno registrirali modul. E sad za drugi dll mi javi neku grešku. Trebam li i njega registrirati? Na pravio sam bat file za registraciju i prvi registrira a drugi neće, a ne znam ni mora li.
Ja sam malo stariji programer odrastao u dosu i već pomalo mislim na mirovinu i sad sve ovo.
Hvala na odgovorima. Inače imam gotov exe od MIT-clustera i nisam zadovoljan kako radi. Ali on prolazi na ovim računalima pa znči da je nešto do instalacije nečega.

Hvala na pomoći svakako.
Coordinator
Feb 8, 2013 at 11:05 AM
Da bi EXE radio nije potrebno ništa registrirati - potreban je .NET Framework v2.0 na tom računalu i to je to. EXE se poziva sa odgovarajućim parametrima i to je cijela priča.
Možda da ipak provjeriš da li imaš uredno registriran produkcijski CA root certificate (http://rdc.fina.hr/CA/RDCca.cer) ?
Feb 8, 2013 at 12:57 PM
Ja pokušavam sa COM komponentom.
Coordinator
Feb 8, 2013 at 1:00 PM
OK, sorry na krivom odgovoru :)
COM je ili registriran ili nije - pogledaj dokumentaciju za postupak registracije. Isto tako, da provjeriš da li ti je COM uredno registriran imaš TestCOM metodu - ako ona radi, znači sve je ok sa registracijom COM-a.
E, sad - ako je sve u redu sa registracijom, da li ti radi echo? Ako on radi, onda je sve u redu sa SSL-om, ako ne radi, onda je problem u certifikatu.
Feb 8, 2013 at 10:41 PM
Probao sam sve. TestCOM radi OK. Echo ne. Drugi windowsi (Win 7), drugi certifikat (produkcijski), framework 4, RDCca.cer instaliran i opet ništa. Stvarno neznam što više.
Feb 9, 2013 at 7:19 AM
@glokna: probaj u svojoj xml strukturi koju saljes staviti odgovarajući OIB koji pise u aplikativnom certifikatu:)
Coordinator
Feb 9, 2013 at 7:42 AM
Ma da, definitivno nešto krivo radiš, samo treba skužiti što :)
Ako ECHO ne radi, onda je stvar u certifikatima - odnosno - možda se spajaš na produkciju sa democacert ili obrtnuto. Pogledaj i ovo: http://blog.fiskalizacija-dev.com.hr/post/2012/10/14/Kako-preuzeti-i-instalirati-democacert-Verifikacijskiroot-(samopotpisani)-certifikat-za-Demo-CA-.aspx

democacert ti treba za uspostavu ssl veze prema testnom cis-u, a rdcca za uspostavu ssl veze prema produkciji. Ako echo ne radi, onda je stvar u tim certifikatima ili nemogućnosti njihovog dohvata.

Probaj skinuti Sample.exe i vidi da li ti preko njega radi ECHO.
Feb 9, 2013 at 10:14 AM

<div><font face="Arial" size="2">Možda nije otvoren port 8449</font></div> <blockquote dir="ltr" style="padding-right:0px; padding-left:5px; margin-left:5px; border-left:#000000 2px solid; margin-right:0px"> <div style="font:10pt arial">----- Original Message ----- </div> <div style="background:#e4e4e4; font:10pt arial"><b>From:</b> [email removed] </div> <div style="font:10pt arial"><b>To:</b> [email removed] </div> <div style="font:10pt arial"><b>Sent:</b> Friday, February 08, 2013 11:41 PM</div> <div style="font:10pt arial"><b>Subject:</b> Re: Pomoć!!! Sigurna veza prema CIS-u. [fiskalizacija:432406]</div> <div><br> </div> <p>From: glokna</p> <div id="ThreadNotificationPostBody">Probao sam sve. TestCOM radi OK. Echo ne. Drugi windowsi (Win 7), drugi certifikat (produkcijski), framework 4, RDCca.cer instaliran i opet ništa. Stvarno neznam što više.<br> </div> </blockquote>