Što raditi u slučaju kvara kase?

Dec 30, 2012 at 3:22 AM
Edited Dec 30, 2012 at 3:24 AM

Problem nije isti kao do sada. Nova kasa dobije novi broj naplatnog uređaja i time pozove Slavka na kavu. Naravno da se rade dnevne, tjedne... kopije, ali ostaje problem današnjih računa. Kasa crkla ne mrda, ne zna se nakon kojeg računa pa nova kreće od broja 1. Kako osigurati kopiju tih računa?  Tu su pisači bez duple trake, a teško je očekivat da će kasa imati diskove u RAID-u, a kamoli redundanti server (polovna računala mi nisu mogli poslati nego sam morao sam otić u Zg, kolika je navala).

Čak i da se potrudimo i zapisujemo duplo (USB stick, NAS...) uvijek može nešto ostati u bafferu, cashu, ROM-u...

Do sada se popisala roba i pokrilo s ušima. Ako imaš i usluge, kupiš farmu slonova...

Ispada da je "konačno rješenje" zujalica sa duplom trakom, možda paragon blok :-))

Dec 30, 2012 at 9:37 AM

Nino sprema (ili je spremio) nešto pa ga kontaktirajte. 

Dec 30, 2012 at 10:24 AM

Da, https://www.fdev.hr/XMLBackup/Sigurnosna-kopija-XML.aspx

Dec 30, 2012 at 10:56 AM
Edited Dec 30, 2012 at 10:59 AM

ja sam krenuo pisati wcf servis za backup računa (nešto kao nabildani CIS), ali sada vidim da ste na istom tragu. Kako to radi, kao Windows services koji "kupi" fileove s diska ili se može poslati račun kao i na CIS ....

Cijena za daljnju prodaju? (može za sada  i okvirno)

Dec 30, 2012 at 11:10 AM

I jedna i druga opcija je moguća - nakon što se riješi fiskliziranje i nakon što se dohvati JIR, u zasebnom se threadu pokušava napravi backup; ako prođe - super, ako ne tada Windows servis pokupi sve XML datoteke sa zahtjevima/odgovorima i backupira ih u nekom redovitom intervalu. 

XMLBackup je servis samo za backup XML-ova, ostaje još i backup baze i eventualno nekih ostalih datoteka - za to smo predvidjeli ovaj drugi backup, iako još nije isključena mogućnost da se sve spoji u jedan servis.

Konkretne ćemo cijene objaviti uskoro, za sada samo mogu potvrditi da će se plaćati po korištenju (po backupiranom XML-u) - svi servisi koji se spominju na FDev-u su za IT tvrtke koje krajnjim korisnicima nude POS rješenja, tako da su sve cijene formirane na način da i IT tvrtka nešto zaradi u cijeloj priči, povrh samog POS rješenja :)

Prva nam je namjera bila krenuti sa time prije 01.01., no, na kraju smo odlučili pričekati da se malo slegne prašina oko fiskalizacije, tako da ćemo tijekom 01. mjeseca početi sa puštanjem u rad pojedinih servisa.

Dec 30, 2012 at 11:18 AM

Izvrsno !

Dec 31, 2012 at 1:52 AM
damir_ wrote:

Čak i da se potrudimo i zapisujemo duplo (USB stick, NAS...) uvijek može nešto ostati u bafferu, cashu, ROM-u...


E samo me zanima kako ce nesto ostat u ROM-u :)))))  Znam, tj. nadam se da je samo tipfeler, al moram malo podjebavat, ionako sam blizu za u mentalnu instituciju.