Hereza

Dec 27, 2012 at 11:38 PM

Sve me svrbi da vas pitam sto mislite o ovoj situaciji:

Tipkate racune cijeli (radni) dan i fino na kraju upalite 56k modem (ako ga jos imate i nije vam ga grom spalio) -beeep-zvrrrrr-ttuuu-tit-bip- spojite se, ukljucite NAKNADNU fiskalizaciju, posaljete sve racune odjednom i aj bok! Ugasite modem i idete na spavanje.Mislim da ne bi bilo nemoguce, jer nesto gledam, zahtjev za racun i odgovor su manji od 5 kb, nije to nesto cak ni za 56k modem, makar bilo i par stotina racuna.

Trik pitanje: za koliko vremena bi dosla inspekcija vidjet zasto vi stalno naknadno saljete racune?

Iako ne znam sto bi tu bilo sporno, saljem sve racune, svaki put naknadno i ne placam stalnu nego dialup vezu. Pitanje je koliko bi se to isplatilo (0,025kn/min ISKON), ali obzirom na zakonski maximum od 48 sati, moglo bi se slati svakog, recimo, parnog dana jucerasnji + danasnji racuni na fiskalizaciju.

Uostalom, moze li se ovo koristiti za "ne do bog" backup? Crko internet, pocetak vikenda, a tehnicara zaboli za vasih 48h maximum dostave racuna.

Dec 28, 2012 at 7:28 AM

Carnet s 01.01. ukida dial-up ulaze. A mislim da ni T-Com nije daleko od te odluke. Još uvijek imam ok 15-tak kasa koje drapaju preko dial-up-a i mogu samo reći...jedva čekam dan, tj. 01.01. kad zbog naravno fiskalizacije moraju preći na ADSL :) Dial-up je loš, linije su loše, sve je loše max. brzina koju postižem na nekim lokacijama je 2400bps (nije greška!!!) tak da i ADSL s prekidima je puno bolji od dial-up-a. A za backup...neki od mobilnih stikova naših vrlih operatera...u prepaid opciji...a mislim da je i EDGE tehnologija dostatna za fiskalizaciju.

Dec 28, 2012 at 7:37 AM

Stalnim naknadnim slanjem računa imaš vremena za manipulaciju (brisanje računa, popravljanje redosljeda računa nakon brisanja, itd) iako je i tu rizik provjere računa od strane kupca.A kupac bi ti prvi naudio jer nikad iz tvoje trgovine nije dobio JIR :)

 

Sumnjam da bi inspektori progledali kroz prste...

Jan 1, 2013 at 11:44 PM

Vecinom se slazem s vasim misljenjem, osim da mobilni internet funkcionira. Mi juce nikako nismo uspjeli uspostaviti fiskalizaciju na jednoj lokaciji pomocu vrlo lose mobilne veze (Vip Vodafone). Jedva je lovio EDGE, a program za fiskalizaciju (Fiska2Tray) je konstantno izlijetao s porukom o timeoutu (max. 20 sec). Tako da dok im ne uvedu fiksnu liniju (koju traze vec mjesecima ali je ne mogu dobiti), jedino rjesenje je da nose PC svaku noc doma i odrade fiskalizaciju odatle, jer nemaju niti telefonsku liniju za ovu moju zezanciju s modemom. Ja ne vidim trenutno drugo rjesenje osim da zatvore. Sreca u nesreci je da je to mini pc pa ga nije problem nositi.

Glede manipulacija, koje spominje Kruu, bas mene briga sto inspekcija misli o tome, u Zakonu jasno pise da imam fore 48 sati. Pise li negdje explicitno da racuni moraju biti non-stop online? Sto ako je kod mene stalno "vandredna" situacija i to zaista, bez ikakvih primisli o nekom manipuliranju?

Jan 2, 2013 at 6:38 AM

I ja imam problema s mobilnim pristupom kao što sam i očekivao. Jedan korisnik ima birtiju u zgradi gdje nema tel. paricu i osuđen je na stick. Najsmiješnije je što se nalazi u pola grada, no u prizemlju, a šank je na kraju lokala, bar 15 emtara od ulaznih vrata i doslovno je u rupi, a raunalo pod šankom. Stavili smo mu usb "produžni" kabel od 5 metara i sad jadnik seljaka stick po birtiji da uhvati signal. Strašno.

Jan 2, 2013 at 1:08 PM

Nije se za igrati sa stalnim naknadnim slanjem.

Kod jednog korisnika sam to riješio tako da smo šetali stick dok nije uhvatio umts, srećom tu je imao strujni priključak. Kod VIP-a (a vjerojatno i ostali) imaju gadget koji stick pretvara u wirelless router pa sam ugradio bežičnu karticu u komp i prikačio ga na router.

Jedno vrijeme je takav gadget imao i megatrend no kako je sada u vlasništvu microline nemam pojma imaju li ga još uvijek u ponudi.