Rastakanje pića u ugostiteljskim objektima

Dec 26, 2012 at 9:25 PM

Poštovani, da li netko zna odgovor da li je dozvoljeno i gdje se moze vidjeti odnsosno zakonski potvrditi da li je ili nije dozvoljeno prodavanje recimo coca cole od 1l u plasticnoj ambalazi na recimo 2dcl case, gustih sokova iz tetrapaka itd. u ugostiteljskim objektima. Ako nije, kako cemo onda napraviti nekakav cocktel gdje ide par vrsta sokova itd.?

Pretrazio sam net uzduz i poprijeko i ne nadjoh. Ima li tko pouzdan odgovor?

lp, Sanjin

Dec 26, 2012 at 9:42 PM

Pvo pitanje: da li imaš tu colu ili štogod već u cjeniku ?

T ti je isto kao i kava, kupiš 1 kg kave u zrnu a mljevenjem dobiješ recimo 145 šalica kave ako je kafe apart dobar ili barem 130 komada. Naravno, i kavu da bi prodao moraš imati u cjeniku. Cjenik je poanta svega.

Duga je stvar kako ćeš napraviti ulaz za tu colu koju prodaješ rinfuzno uvjetno rečeno. Knjigovođa bi ti trebao kako je najispravnije provesti zaduženje. Roba ulazi u jednom obliku a izlazi u drugom, međutim odredi nekim internim normativom kao i za kavu količinu koju trebaš dobiti od jedne boce cole od 2 l

 

Dec 26, 2012 at 9:51 PM
Edited Dec 26, 2012 at 9:53 PM

Napravi normativ za svaki pojedini koktel  tj nadopuni onaj koji vec imas za kava šlag, bambus deci deci ono ovo

(premda je bolje mozda korstit flasirane sokove za koktele ... kokteli su ionako skupi :) )

Dec 26, 2012 at 11:28 PM

hehe, nisam dobio nista konkretno, nisam rekao da neznam kako napraviti normativ, to je p****n dim, medjutim, da li je zakonom dozvoljeno takvo rastakanje pica iz plasticne i tetrapak ambalaze?

lp, Sanjin

Dec 27, 2012 at 12:45 AM

Bok Sanjine.

 

Iz Vukovara i Osijeka mogu reci da je trzna inspekcija zabranjivala rastakanje pakiranih picha ugostiteljima. Islo je do te mjere da su uklonili i Cedevite u kilogramskim pakiranjima pa ti sad tresnu vrecicu cedevite i casu vode na stol...

Koliko je to zakonima propisano neznam, ali znajuci da mi NE zivimo u pravnoj drzavi, ne cudi me ako svaka ispostava inspekcije izmislja svoje propise - carina to svakako cini!