JAKO VAŽNO: CIS test + DohvatiStatus

Dec 19, 2012 at 6:14 AM

Ovaj servis je namijenjen SAMO ZA TESTNO OKRUŽENJE, NE ZA PRODUKCIJU, kako je i napisano na blogu.

Namjera sa tim servisom, kao i sa cijelim ovim projektom, uostalom, je da se developerima olakšaju stvari - svima nam se, po Murpheyu, baš kada smo usred nekog novog razvoja i testiranja događa da se odjednom počnu pojavljivati neki problemi, svi mislimo da je stvar kod nas a na kraju ispadne da nije. Kako testni CIS ponekad radi, ponekad ne, tako smo mišljenja da je zgodno imati dodatnu provjeru, koju radi netko tko "zna sve", a koja „neovisno“ potvrđuje gdje je problem. Iz ovog ćemo razloga ovaj servis nastojati održavati i iza 31.12., jer još brdo kolega fiskalizaciju treba odraditi u druga dva termina.

Isto tako, ovim smo servisom željeli isprovocirati odgovorne da sami naprave nešto slične funkcionalnosti, predlagali smo to od početka 10. mjeseca, jer jednostavno za tako nečime ima potrebe, pogotovo kada se uzme u obzir da je ECHO za takvu svrhu beskoristan. Naime, događa se da ECHO uredno radi, ali slanje računa - ne :)

 

U zadnje se vrijeme pojavljuju "čudna" pitanja i razmišljanja na discussions na tu temu, pa smo mišljenja da ovo treba dodatno naglasiti i razjasniti :)

 


Znači - još jednom - NE KORISTITI CIS TEST (DOHVATISTATUS) U PRODUKCIJI.

Dec 19, 2012 at 11:26 AM

Tu ne vidim alternativu, Apis nam mora omogućiti jednostavan servis kojim bi detektirali dali je server funkcionalan.

U suprotnom čemo se načekati odgovora i nagledati "obješenih" aplikacija.

I to HITNO.

Dec 19, 2012 at 11:31 AM

Do onda moram detekciju u Wrapperu ipak preseliti na ECHO, koliko god nepouzdana bila.

Dec 19, 2012 at 12:21 PM

A za sada tako, pa kako bude !!