Zahvale

Dec 14, 2012 at 5:21 PM

Možda sam ponesen predbožićnom atmosferom ili alkoholnom ugodom otvorene pivice pored sebe, koju nakon dosta vremena ispijam relativno opušteno i smireno, jer mi se čini da je gro posla (istraživanja, čitanja foruma i diskusija, iščekivanja i iščitavanja Zakona i tehničkih specifikacija, rasprava sa šefom i komitentima, očekivanja nenadanih izmjena, i napokon, ali ne najmanje bitno, programiranja) vezanih uz fiskalizaciju - iza mene, ali ako i jesam, to ne umanjuje moju ljudsku, moralnu, profesionalnu i svaku drugu potrebu da pokrenem ovu 'diskusiju'.

(Ne, ako se pitate, nisam prepisao ovu rečenicu od Krleže.)

Prvo, jedan prijedlog (koji nemojte shvatiti ozbiljno): treba tražiti od APIS-a da do konačne verzije tehničke specifikacije pretvori polje 'Specifična namjena' u zahtjevu za poslovni prostor u array, jer imam potrebu osim svoga, u to polje upisati i OIB-e svih koji su iznijeli ovaj projekt do ove (nadam se gotovo završne) faze. Siguran sam da je to Ninov OIB, a moglo bi ih se dodati barem još par.

Drugo, jedna sumnja (koju shvatite još manje ozbiljno od prethodnog): Sumnjam da je Nino, a možda i još onih par koje sam gore spomenuo, zapravo skriveni (vjerojatno i masno plaćeni) djelatnik ili APIS-a ili Porezne uprave, koja se uplašila opravdanog gnjeva nas, koji bi da nije Raverusa, još uvijek dezorijentirano plivali WEB-om nebulozno guglajući 'SOAP', 'XML', 'signing with certificate', 'SSL','https protocol' i još kojekakve gluposti koje nam do fikalizacije nikada nisu i da nije nje nikada nam i ne bi zatrebale, učili osnove Jave, VB-a, .net-a ili bilo čega gdje bi saznanja o navedenim pojmovima mogli i upotrijebiti, dakle nas, koji bi se na Staru godinu okupili na Markovu trgu ispod prozora Vlade s transparentima 'Liniću, hoćeš li ti mom djetetu 2013-te kupiti patike?', 'Dolje APIS i PU!', 'Gospodo iz Vlade, lako je potpisati Zakon, ajde vi potpišite ZKI!!!', dočekali tu Novu godinu i razišli se u smjeru Zavoda za zapošljavanje.

Opet Krležin sindrom. Sljedeću ću rečenicu skratiti, majke mi.

Dakle, predlažem da se ova 'diskusija' iskoristi da se na jednom mjestu svi mi koji smo imali koristi od ovog projekta zahvalimo onima koji su ga pokrenuli i realizirali. Pretpostavljam da smo to svi učinili, pa i više puta, ali razbacano po diskusijama u kojima smo sudjelovali, ali bilo bi lijepo, a možda i zanimljivo da se na jednom mjestu pojave postovi od svih koji su bili ovdje posljednih mjesec dva.

Format posta koji predlažem:

Zahvala - ukratko nešto slično onome što sam ja gore nadugačko

KorištenjeRaverusa - EXE, COM, copy/paste/prilagodba source koda, WRAPPER...

BrojObećanihPivicaUPrethodnimPostovima - numeric

Evo mene prvoga...

Dec 14, 2012 at 5:23 PM

Zahvala: vidi gore

KorištenjeRaverusa: EXE

BrojObećanihPivicaUPrethodnimPostovima: 2, ali nije problem i puno više (uh, falio sam format elementa!)

Dec 14, 2012 at 8:03 PM

Ja i moja ekipa se u ovom trenutku osjećamo kao da je s nas netko skinuo teret od nekoliko tona jer smo prilagodili sve što je potrebno zbog fiskalizacije a do 01.01.2013 ostalo još ohoho vremena napretek. Međutim, kada je naš zakonodavac i ovaj sustav u pitanju gdje se sve bitno lomi preko koljena nekako se nebih prerano opuštao. Svejedno, 02.01. ćemo puno toga znati što sada još neznamo.

Pridružujem se čestitkama Nini i ostaloj ekipi koja nam je pomogla, a da ne ostane sve samo mrtvo slovo na papiru jer ne živi se od čestitki, predlažem da nam netko od njih posta svoj broj tekućeg da im se pošteno odužimo, svako po svojoj savjesti.

Nino, Inzistiram na tome !

Poz

Dec 14, 2012 at 8:06 PM

@imatic - žalim, post ti nije prošao validaciju, nisi se držao zadanog formata!!!

Dec 14, 2012 at 9:39 PM

Projekt je zaista hvalevrijedan, i sve čestitke začetniku projekta, a pozitivno je i to što su svi na forumu spremni odgovoriti na svako pitanje iako je većina korisnika foruma na neki način jedan drugome konkurencija.

Dec 14, 2012 at 10:14 PM

Zahvala: Sredinom ljeta pao sam u najdublju depru, svjestan toga da sa svojih 50 i kusur (godina, ne korisnika) jednostavno nisam u stanju sa DOS-a prijeći u čudesni svijet šarenih sličica gdje je (gotovo) sve moguće. Vjerojatno je svima jasno što znači kad odjednom shvatiš da stabilan posao koji, bez prevelikih stresova i bez velikih ambicija, gradiš 20-tak godina, odjednom, potezom nečijeg pera može postati najgora noćana mora - 1 od 300 i kusur tisuća na burzi.

Linića i ostatak društva, te bagru koja leškari u Remetincu o mom i vašem trošku, mrzim iz dna duše i smatram da bi ih zakonom trebalo zabraniti. Ako radi ničega drugoga ono radi pakenih mjeseci koje su mi priredili. A tko zna što nas još čeka...

Da, ekipo, vašom zaslugom me nisu uspjeli sje..ti do kraja. Uhvatio sam se za ovaj projekt, naučio o windozama više nego unazad 15 godina, pretumbao 3 aplikacije i trenutno sam u fazi raznošenja računala po terenu (nažalost 386-ice,  P1 i slično ne mogu apdejtati remote desktopom)

Ekipo, zahvaljujem vam na trudu, želim vam puno zdravlja, sreće i uspjeha, pa makar mi negdje i otmete kojeg korisnika.

Predlažem da Nino objavi nekakvu mail adresu, da svi pošaljemo tamo svoje mailove, da nas onda obavjesti negdje tamo u proljeće (kad splasne ludilo) o mjestu  i vremenu nekakvog druženja, pa da ga uživo izljubimo i zalijemo svim obećanim pivicama - molim stavite ovo kao issue pa da glasujemo!

KorištenjeRaverusa: EXE (MrzimVasZbogKilometarskihNazivaDatotekaTeGomileTočkicaUnutarToga.Tek.Toliko.Da.Znate)

Promjena tehničke upute: BrojObećanihPivicaUPrethodnimPostovima - char 1000 znakova

Primjer: BrojObećanihPivicaUPrethodnimPostovima: Ne sjećam se, ali sada potpisujem - koliko god treba! Platiću u kešu, neću tražiti račun. Za inat!!!

 

Dec 15, 2012 at 12:42 PM
 

Zahvala: ima se tu pono toga za reći ali da skratimo i ovaj topic ima kratku i jasnu puruku, Nini i ostalima kapa dole !

KorištenjeRaverusa: Implementiran Source u solution (DLL)

BrojObećanihPivicaUPrethodnimPostovima: 0, ali mogu platiti koliko treba :)

Dec 15, 2012 at 1:03 PM
PBDudek wrote:

@imatic - žalim, post ti nije prošao validaciju, nisi se držao zadanog formata!!!


:-)))

Dec 17, 2012 at 6:48 AM

Hvala svima na pohvalama, lijepo je vidjeti da je projekt polučio uspjeh i da netko ima koristi od svega :)

Dec 17, 2012 at 7:43 AM

Isto tako zahvala majstorima koji su ovo omogucili. Setup je spreman za instalaciju, a za pol ure krece prva instalacija na terenu! 2 mjeseca zaj..ancije te prilagodjavanja VB6 na .net i obratno:) doprogramiravanje stare u novu kasu, kompletan novi dizajn baze itd. Sve to zahvaljujuci gospodi iz RAVERUS-a :)

 

pozdrav i hvala jos jednom,

Sanjin, Mali Lošinj

Dec 17, 2012 at 8:05 AM

Hvala!

lp
Alen

Dec 17, 2012 at 8:53 AM

Hvala!

lp,

Matjaž

Dec 21, 2012 at 10:26 AM

Pridružujem se, mnogima od nas ste spasili g...cu u svezi fi(Š)kalizacije.

Dec 21, 2012 at 11:13 AM

Apsolutno se 100% slazem sa svim vec izrecenim i nemam sto drugo dodat osim uvecati listu zadovoljnih korisnika Raverusa/Wrappera/Fiska2Traya svojim postom. Osim glavnog voditelja Nine, ne zaboravimo i Vrbana te Banka (mozda jos netko?) koji su svojim znanjem i filatropijom dodatno uvecali vrijednost ovog fenomenalnog projekta!