Sto ako...

Dec 6, 2012 at 5:02 PM

Ne znam da li se netko sjetio ovoga (ispricavam se ako sam redundantan):

Rikne kasa usred rada - totalno - hdd failure. Zadnji backup (u najboljem slucaju) je napravljen sinoc. Od kojeg broja racuna nastaviti izdavanje, tj. kako saznati koji je bio zadnji? CIS bi trebao znati taj podatak, ali kako doci do toga?

Ima netko ideju? Ovo je, pogotovo u ugostiteljstvu, realna mogucnost - zaljevanje, guzva, mali prostori, pregrijavanje, lupanje itd.

Ne ocekujem odgovore tipa: stavi 7 diskova u raid, kopiraj stalno u duplo itd, jer to ne dolazi u obzir, nego kako saznati zadnji broj fiskaliziranog racuna, legalno i brzo?

Coordinator
Dec 6, 2012 at 5:05 PM

https://www.fdev.hr/XMLBackup/Sigurnosna-kopija-XML.aspx

https://www.fdev.hr/Backup/Sigurnosna-kopija.aspx

Dec 6, 2012 at 6:16 PM
Edited Dec 6, 2012 at 6:17 PM

Lukavo, nema sta! Cijena (cca, vidim da jos nije formirana), ugovori, jamstva, itd? Naravno, ono prvo je najzanimljivije :)

BTW, to znaci da se svatko ima snalaziti kako zna i umije. Oni koji ne znaju za tvoje (ili neko drugo) rjesenje, moraju se sami snalaziti? I dalje je neki upit APIS-u ili PU nemoguc? Ne bi li ovo trebalo postaviti kao zahtjev prema njima? Smatram da tako nesto, obzirom na stupanj informatizacije koji uvode, ne bi trebao biti nikakav problem, a u konkretnom primjeru predstavlja ozbiljnu nepoznanicu za nastavak rada. Ne mislim tu na backup podataka, vec na jednostavan podatak: odakle nastaviti.

Coordinator
Dec 6, 2012 at 6:20 PM

Prve stvari će, kako sada stvari stoje, krenuti slijedeći tjedan, a onda svako malo planiramo dodati neku novu uslugu/servis.

Dec 6, 2012 at 7:01 PM

koliko sam upoznat pokvarena kasa se zatvara i otvara nova, a redni brojevi počinju od 1

Dec 6, 2012 at 7:12 PM
Edited Dec 6, 2012 at 7:13 PM
turpija11 wrote:

koliko sam upoznat pokvarena kasa se zatvara i otvara nova, a redni brojevi počinju od 1

Ovo je odgovoreno u pitanju 12:

http://www.porezna-uprava.hr/fiskalizacija/dokumenti/Fiskalizacija%20HGK-FAQ-20121109.pdf

U slučaju gubitka podataka na naplatnom uređaju zatvoriti će se naplatni uređaj i u tekućoj kalendarskoj godini s tog naplatnog uređaja (oznaka naplatnog uređaja) neće se više izdavati računi. Obveznik treba otvoriti novu oznaku naplatnog uređaja s kojeg se izdaju računi u skladu sa Zakonom i postavljenim pravilima. Sukladno tome smatramo da nema potrebe osiguravati dohvat zadnjeg izdanog računa.

Dec 7, 2012 at 11:03 AM

@turpija & idesh1984

Evo, znao sam ja da netko zna - fala na brzom odgovoru! 

Dec 7, 2012 at 5:25 PM

A što ako je na crknutoj kasi ostalo neposlanih računa?

Dec 7, 2012 at 8:34 PM
tbadanjak wrote:

A što ako je na crknutoj kasi ostalo neposlanih računa?

U tom slučaju ili se pobrini za backup ili uzmi kao prihvatljiv rizik. :)