WSDL

Nov 28, 2012 at 9:48 PM

Poštovanje dragi developeri,

čitam po diskusijama malo o načinu izvedbe/provedbe vaših programskih rješenja fiskalizacije, međutim, nisam spoznao da netko koristi WSDL izdan od APIS-a? U čemu je kvaka? Jeli ima netko da je implementirao  WS od PU u svoje riješenje? 

LP

Coordinator
Nov 29, 2012 at 5:56 AM

Mi smo, naravno, kao pravi ".NET-aši" htjeli krenuti sa WSDL-om, no, u prvim danima on jednostavno nije radio, pa smo odustali od svega, tako da sada imamo "direktno" spajanje - pogledaj malo source code i biti će ti jasno. 

Da li je kasnije riješeno spajanje koristeći WSDL - ne znam, niti imamo namjeru to provjeravati - "prošla baba s kolačima" :)

Nov 29, 2012 at 6:47 AM

Ja sam uspio u Javi složiti generiranje računa,potpisivanje,slanje i dobivanje jir-a ili greške. Namučio sam se oko potpisivanja jer sam koristio DOM i jsr105, koji baš i ne rade kako treba, barem u ovom slučaju.

Od WSDL-a nema puno koristi...

Nov 29, 2012 at 2:59 PM

Ja radim u c# sa wsdl-om, imao sam problema oko naćina kako SoapHttpClientProtocol klasa serijalizira objekat zahtijeva. Naime za obićan nepotpisani request to ne igra nikakvu ulogu, ali kod potpisanog, jedan CTRLF viška i potpis više ne valja...uz malo "petljanja" sam to uspio riješiti.

Dakle od WSDL-a može biti koristi jer na taj naćin ne morate se petljati sa HttpWebRequestom, rućnim dodavanjem SOAP envelopa, parsanjem SOAP responsa itd...kao što je trenutno napravljeno ovdje u kodu.  Istina u tom slućaju morate "gurnuti nos" malo dublje u serijalizaciju pa to dođe na isto ;)