povezivanje sa CIS-om u PHP-u

Nov 23, 2012 at 11:00 AM
Edited Nov 23, 2012 at 11:05 AM

Pozdrav,

zanima ima li netko iskustva s pozivanjem web servisa iz PHP okruženja, zapeo sam sa pozivanje SoapClient klase i funkcije __doRequest koja u sebi ima parametre zahtjev, lokacija, verzija soap-a, akcija i one way.

Što više tražim po web-u, sve mi je manje jasno, postavio sam i neki testni primjer na server i pokušavao echo metodu, ali jednostavno ne ide.

evo mog koda, zna li tko gdje griješim??

<?php 

$xmlporuka='<tns:EchoRequest xmlns:tns="http://www.apis-it.hr/fin/2012/types/f73"

xmlns:xsi=http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance

xsi:schemaLocation="http://www.apis-it.hr/fin/2012/types/f73 FiskalizacijaSchema.xsd ">proizvoljan

tekst</tns:EchoRequest>';

$url='https://cistest.apis-it.hr:8449/FiskalizacijaServiceTest';

$client = new SoapClient();

 

$odgovor= $client->__doRequest($xmlporuka, $url, 1, 0);

echo $odgovor; 

?>

 

Coordinator
Nov 23, 2012 at 11:03 AM

Ne mogu ti pomoći oko PHP specifičnosti, ali, daj probaj prvo krenuti po koracima opisanim u dokumentaciji (http://fiskalizacija.codeplex.com/documentation) da vidiš da li su ti osnovne stvari podešene kako treba, uštedjet će ti dosta muke :)

Nov 23, 2012 at 11:11 AM

Hvala na brzom odgovoru,

ovaj vaš link sam već gledao, pročitao upute bezbroj puta, tražio po forumima i sl., ali jednostavno s PHP klasama nemam iskustva i bilo koji primjer koda koji sam našao je nepotpun, nejasan, prepun varijabli koje su definirane negdje drugdje, kako na stranicama php.net, tako i drugdje....

 

Coordinator
Nov 23, 2012 at 11:15 AM

Možda možeš pokušati metodom eliminacije vidjeti u čemu je problem? Npr., skini sample program ili EXE i pokušaj prvo preko njih vidjeti da ti je sve OK sa certifikatima, XML-om koji šalješ i sl. Ako ti to sve radi, onda navali na PHP :)