Zasto ugostitelji na 10%?

Nov 22, 2012 at 9:02 PM

Mene, kada hocu npr. prodati software Dancima, nasa vlada dere s 25% poreza i ne priznaje mi da je to izvoz jer mi je guzica u Zagrebu. A ugostiteljima sada neoporezuju dodatnu marzu od 150%? Ugostitelji kavu proizvode za 1.5 kn a prodaju je za 12. Koga ili sto to nasa vlada stimulira? Koji je smisao smanjenja poreza ugostiteljima? Dulje sjedenje djaka po birtijama? Sto li? 

Meni ne priznaju trosak guma, servisa, na autu, jer je to osobni auto. Znaci prijevoz moga mozga ne vrijedi priznatoga troska, al prijevoz pive u zatvorenom kombiju - vrijedi i priznatog troska i smanjenja pdv-a.

Prestrasno!

Nov 23, 2012 at 8:51 AM

Mladene konačno da te i ja podržim bez rezerve.

Glavno da je ministrima auto sredstvo za rad, samo se u hrvata ,poduzetnici autobusima voze da bi ostvarili najavljeni gospodaski bum.

Danci sigurno misle : JE... firmu u kojoj MladenaB..... kolega ugostitelj dofura na prezentaciju softa  u Zastavinom AK950 kombiju iz 1985 godine.

Nov 24, 2012 at 9:16 PM

hm, i jest i nije strasno. ovisi, kako se uzme. ako si se pokusao baviti ugostiteljstvom (ja jesam, indirektno preko clanova familije), onda vidis da kad poplacas sve sto moras, ne ostane ti bas nesto cime se mozes pohvaliti. svi, apsolutno svi te pokusavaju izmusti, jer znaju da imas gotovine. od drzave na milion poreza-prireza-trosarina-kuraca-palaca, preko murije pa do lokalnih bandita, narkodilera i obicnih gostiju. ako ne drzis oci sirom otvorene, ode mast u propast, jako brzo. a kad podvuces crttu, jasno ti je da koliko god para da si zaradio, nece ti bit dovoljno za lijecenje od posljedica takvog rada. to postane jasno onima koji imaju bar malo necega u glavi i koji se ne moraju baviti tim poslom, dok onima glupljima ili onima koji nemaju izbora - vjerujte mi, ne bih im bio u kozi bez obzira na svu zaradu!

Nov 25, 2012 at 9:29 AM
Edited Nov 25, 2012 at 9:30 AM

viggore, svaki kruh ima svoju crnu i bijelu stranu. daj boze da nam svima pdv bude 5%.

ali,

svaka djelatnost placa sve isto kao i ugostitelji. samo sto su oni glasni, isto kao i ribari, isto kao i "seljaci" - a mi nismo. ocito to tako kod nas fercera. tko glasniji on dobije, a samo zato sto nema strategije razvoja, mi ne znamo kamo idemo.

 

mali primjer s ribarima :

Zagrebacka ribarnica dodje kupiti ribu kod naseg ribara na more, i moze "na racun" kupiti samo 10%, hoces-neces. Ribar proda se sve talijanima - i stalno svi kukaju. A onda Zagrebcanec smislja nacine kako ce to prodati u Zg - jer nema ulaza. Pogotovo sada, nakon fiskalizacije.

Prestrasno !