Naknadna Fiskalizacija nefiskaliziranih računa

Nov 18, 2012 at 9:59 AM

Dragi kolege molim za mišljenje . Da li naknadnu fiskalizaciju računa raditi automatski prilikom

pokretanja programa (npr.) ili prepustiti korisniku da to sam pokrene po želji. Znate već kakvi su

korisnici ugostitelji. Samo da je brzo i jednostavno. Automatska provjera će ih usporiti, opet s

druge strane to je za njihovo dobro. Nisam dovoljno pametan pa da čujem vaše mišljenje. 

 

Nov 18, 2012 at 10:08 AM

Ja za sada planiram da korisnik eksplicitno zahtjeva naknadno slanje jedan po jedan temeljem razumno dobrog pregleda i uz jasna upozorenja o postojanju nefiskaliziranih računa kroz korisničku masku.

Nov 18, 2012 at 10:19 AM

Meni se isto čini da je najrazumnije korisnika obavijestiti da neki račun nije uspješno fiskaliziran i zatim ga nastaviti obavještavati u nekim intervalima ili kod pokretanja programa ili sl., no, krajnju bi odluku o tome da se računi naknadno pošalju u CIS ipak prepustio njemu. Naime, ako automatika zakaže - eto problema :)

Nov 18, 2012 at 10:24 AM

Apsolutno. Korisnik će uvijek, osim vrlo rijetkih izuzetaka ići linijom manjeg otpora, no ako ima jasnu dijagnostiku i podršku za poziv 0-24, onda nema vrdanja.

Nov 18, 2012 at 10:27 AM

Ja radim formu u kojoj ću otvoriti listu (top 500) ne fiskaliziranih računa, sortiranih kao desc DatumRacuna, ispišem planirano vrijeme u kojem se fiskalizacija toga može odraditi, i pustim korisnika da odluči i pokrene sukcesivno slanje svega ili da upiše koliko vremena (minuta) dozvoljava za slanje. 

Ali, moja kasa je univerzalna (i "touch" i "erp" tipa) pa imam jako puno korisnika koji nisu tipa "ugostitelj" :)

Nov 18, 2012 at 10:39 AM

sada mi je palo na pamet : ako postoje računi stari više od dana, na printer ispisivati "vizitku" o potrebi slanja. To mora primiti u ruku :)

Nov 18, 2012 at 10:40 AM

@mladenbabic, super ideja - definitivno je problem kako korisnika na efikasan i jednoznačan način obavijestiti, za case u kojem nema automatike, da postoje računi koji nisu fiskalizirani i da ih MORA poslati u CIS u roku od 2 dana.

Nov 18, 2012 at 10:43 AM

Bravo, mladenbabic :) takac-makac!

Nov 18, 2012 at 11:58 AM

Super i ja se slažem sa mladenom, s tim da moramo prije ispisa "vizitke" napraviti provjeru - Internet ti radi, Servis ti je dostupan i trebaš napraviti fiskalizaciju. Da ne bi bilo poslije da je on to htio ali nije radilo.