hvala

Nov 14, 2012 at 10:06 PM

Prije svega hvala svima uključenim u razvoj ovog rješenja...

Jučer (tek) sam se uhvatio rada na primjeni fiksalizacije i jedva uspio postići izradu i potpisivanje datoteke da izgleda kao ona iz Apis-ovog primjera (naglasak na izgledanju).

Kopajući po netu naišao sam na ovaj projekt i eto, hvala još jednom - skratili ste mi muke.

E sad, inicijalno sam zamislio dodati komunikaciju s poreznom na način da se otvori pop-up prozor s tipkom "Odustani" te brojačem koji broji i prikazuje sekunde, a do primitka odgovora korisnik može prekinuti spajanje i ispisati račun bez JIR-a.  Koristio bih background worker tako da u određenim varijantama (npr. u recepcijskom programu) korisnik može nastaviti raditi. Ako nemate ništa protiv, koristio bih vaše rješenje kao osnovu te potom kad dovršim vratio na codeplex kao jednu varijantu rješenja. Samo sam preletio source, tako da ako ovo već imate implementirano, sorry na ne-čitanju.

Pozdrav iz Zadra

Coordinator
Nov 15, 2012 at 7:04 AM

Ne bi trebao imati apsolutni nikakvih problema ako koristiš zaseban thread za komunikaciju sa CIS-om; ako misliš da je to za tvoje rješenje "way to go" - samo naprijed :)

No, obrati pažnju da će tipična komunikacija sa CIS-om biti prilično brza, oni kažu da bi odgovor od njih trebao stići unutar maksimalno 2 sekunde, što znači da bi većinu vremena trebao biti bitno brži od toga. Testno okruženje, na primjer, vraća odgovor u 0,0xx sec (https://www.fdev.hr/Status/Status-CIS-Servisa.aspx), tako da je upitno da li ćeš nešto postići formom koja ima taj brojač... Istina je, ako CIS neće moći podnijeti sav teret, onda će biti redovita pojava dulje vrijeme odziva, no, nekako mislim da će sve funkcionirati kako treba :)