Testni certifikat

Nov 12, 2012 at 4:14 PM

Pozdrav,

Pokušavam razviti jednu open source biblioteku za fiskalizaciju u pythonu koja bi mogla pomoći ljudima na Linux platformama u uvođenju fiskalnih blagajni. Imam jednu molbu - kao privatna osoba nisam u mogućnosti doći do testnog certifikata i istestirati ispravnost rutina za kriptografsko potpisivanje. Može li mi netko pomoći kojim slučajem?

Hvala!

Nov 12, 2012 at 4:38 PM

Moraš napisat' još dole : "Majke mi neću napadat CIS vašim certifikatom".

Nov 12, 2012 at 4:42 PM

Tita mi :)

Nov 12, 2012 at 4:49 PM
Edited Nov 12, 2012 at 4:50 PM

@drebank, oprosti na sarkazmima.. ali zar ne možeš povući za rukav nekoga od prijatelja, poznanika, bilo koga tko ima firmu.. da ode s tobom u Finau i posudi ti cert?

Teško da ćeš ovdje dobiti certifikat od bilo koga.. Ipak se radi o privatnim ključevima koji garantiraju ispravnost potpisa...identiteta.. i svega ostaloga što ide uz njih...

Nov 12, 2012 at 4:54 PM

Gospodo, kako mogu nabaviti taj DEMO Certifikat kad sam fizicka osoba? ima li ko da mi posalje ? Nemam obrt pa registracija kod FINE bila bi uzaludna....

Nov 12, 2012 at 4:56 PM

@sanjin, teško da će ti itko dati svoj identitet.. Ipak fizičke osobe tim certifikatom nešto garantiraju... pred Zakonom.. 

Nov 12, 2012 at 5:01 PM

ipak je to demo, nije produkcijski...

Nov 12, 2012 at 5:16 PM

@sanjink, to što kažeš je istina, demo je, nije produkcijski, no - FINA je jasno rekla da treba određena dokumentacija da dođeš do toga, dokumentacija koju moraš potpisati i poštambiljati kao odgovorna osoba; ne kažem da ti nitko neće izaći u susret od drugih kolega - no - što se mene tiče, to je kao i da me netko nepoznat traži PIN ili neki password od site-a koji mi je važan ili tak nekaj...

Mislim da ti je bolji put da zamoliš nekog od potencijalnih klijenata da izvade DEMO certifikat u "tvoje ime" - naime - taj je certifikat besplatan i može ga izvaditi svaka pravna osoba, bez obzira na djelatnost.

Nov 12, 2012 at 9:10 PM

Dečki, svaka čast na zajebanciji. :) Tita mi.

Zamolio sam za pomoć oko testiranja rutina i nisam tražio ničiji certifikat. Ta pomoć može biti npr potpisivanje korištenjem mog certifikata i poruke, da usporedim svoj i provjeren rezultat ili pak testiranje moje biblioteke na vlastitom certifikatu. Nije mi uopće jasno što se htjelo postići takvim kompliciranjem procedure izdavanja testnih certifikata, no to je već pitanje za neku drugu diskusiju :)

Jan 21, 2013 at 10:22 PM

Kasno, ali tek sam se registrirala. Ipak, možda kome pomogne.

Fizička osoba MOŽE zatražiti DEMO certifikat od FINE. (Ja sam živi primjer :) ). Ispišete zahtjev za DEMO certifikatom, pod naziv firme navedete svoje ime/prezime, korisnik certifikata - opet vi. Ispišete, potpišete, kopirate osobnu prednju i zadnju stranu, odnesete u FINU.

I dobijete certifikat. :)

Ja sam navela da radim preko autorskih ugovora i nitko mi nije radio problem.

Jan 22, 2013 at 6:53 AM

@amalthea, hvala ti na informaciji, s obzirom da je bilo nekoliko upita na ovu temu, stavili smo tvoju "vijest" i na naš blog: http://blog.fiskalizacija-dev.com.hr/post/2013/01/22/Fizicka-osoba-i-DEMO-certifikat.aspx , nadam se da je to OK :)

Jan 22, 2013 at 7:44 AM

naravno :)